Florin Cîţu continuă să-şi atace propriul partid: „Pentru a ascunde recesiunea, guvernul a creat deflaţie în semestrul 3.”

Liberalul Florin Cîţu a transmis miercuri, pe Facebook, că pentru a ascunde recesiunea, Guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3, iar INS a subestimat creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală.

07 dec. 2022, 12:01
Florin Cîţu continuă să-şi atace propriul partid: „Pentru a ascunde recesiunea, guvernul a creat deflaţie în semestrul 3.”

”Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în RECESIUNE în trimestrul 3. Astăzi INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze DEFLAŢIE de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2”, scrie fostul premier Florin Cîţu pe Facebook.

Cîţu arată că, ”pentru a ASCUNDE recesiunea guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3”. ”Dumneavoastră aţi simţit această scădere a preţurilor cu 1.2 procente în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2?”, se întreabă el.

Cîţu mai spune că tot astăzi ”am aflat că INS a crescut estimarea pentru creşterea preţurilor pentru trim 1 de la 7% la 10% şi pt trim 2 de la 1,8% la 3.1% şi a rezultat o SACADERE a creşterii reale din trim 1 de la 5,3 la 1,5% şi pentru trim 2 de la 1,8% la 1,3%”.

”Exact cum am spus, INS a SUBESTIMAT creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală. Aşa a făcut acum şi pentru trimestrul 3”, mai arată senatorul PNL.

Fostul premier a atacat şi luni coaliţia de guvernare, deşi a nominalizat doar PSD, amintindu-le social-democraţilor o serie de taxe introduse sau mărite.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, anunț despre o posibilă recesiune în România: „Este bine totuși să fim prevăzători. Nu vom avea taxe noi în 2023”

„Tupeu de PSD-iști.

MF-PSD a introdus cele mai multe taxe din ultimii 3 ani, în România, prin OUG 16/2022. A copiat taxele introduse de Dragnea și pe care le-am scos noi, liberalii, în guvernarea din 2020-2021, și le-a introdus din nou:

– suprataxarea contractelor part-time;
– suprataxare dividendelor;

– suprataxarea HoReCa;
– suprataxarea veniturilor din dobânzi;

– creșterea accizelor;
– taxarea proprietății etc.

PSD-iștii sunt ultimii care pot să exprime o opinie în ceea ce privește impactul negativ al taxelor.”, a scris Cîţu pe pagina sa de socializare.

Citeşte şi: Virgil Popescu, înjurat şi ameninţat cu moartea pentru „taxa pe soare”: „Mi-aş dori să trăim într-o ţară în care să nu primesc constant ameninţări cu moartea” GALERIE FOTO