Virgil Popescu, înjurat şi ameninţat cu moartea pentru „taxa pe soare”: „Mi-aş dori să trăim într-o ţară în care să nu primesc constant ameninţări cu moartea” GALERIE FOTO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este unul dintre cei mai, dacă nu chiar cel mai, controversaţi membri ai cabinetului Ciucă, aflându-se în mijlocul crizei energetice şi a scandalurilor pe care le-a produs.

06 dec. 2022, 11:59

Ultimul scandal în care Virgil Popescu a fost implicat s-a desfăşurat luni, chiar la sediul Ministerului Energiei, unde ministrul a vrut să susţină o conferinţă de presă pentru a explica efectele faimoasei „taxe pe soare”, dar a trebuit să amâne întâlnirea cu reporterii pentru că în sală a pătruns şi liderul AUR, George Simion.

După ce secretarul de stat Sergiu Niculescu a anunţat amânarea conferinţei de presă, George Simion a început să se plimbe pe holurile Ministerului Energiei, căutându-l pe ministrul Virgil Popescu, totul fiind transmis live pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu îi acuză pe politicienii AUR şi USR că şi-au instigat susţinătorii prin mesaje şi informaţii false, astfel că a ajuns să fie zilnic ameninţat cu moartea şi a şi publicat câteva capturi ale unor astfel de mesaje.

„NU PUNEM NICIO TAXĂ! Regret că în goana asiduă după faimă și potențiale voturi unii alimentează ura, propagând doar un singur punct de vedere și acela fiind eronat. Prin așa zisa TAXĂ, care de fapt NU EXISTĂ, cei de la USR și AUR au trunchiat adevărul pentru a stârni, din nou, furia mai multor români, care, pe bună dreptate, nu au nici datoria, nici timpul necesar, să facă analiză pe text de tehnică legislativă.

Citeşte şi: VIDEO George Simion, dat afară de jandarmi din Ministerul Energiei. Liderul AUR a deturnat cu scandal conferinţa de presă a ministrului Virgil Popescu. : „Aşteptăm să ne explice cum e cu taxa pe soare. Nu vrea să răspundă în faţa românilor”

Libertatea de exprimare este uneori greșit înțeleasă, drept urmare, din păcate, mulți dintre cei care au luat pe nemestecate informația îmi doresc moartea și mă ”gratulează” cu cele mai vulgare invective. Oare așa arată România noastră? Asta numim ”patriotism”?

Nu e nevoie să fiu simpatic pentru toată lumea, dar mi-aș dori să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea. Sunt un om al dialogului, al soluțiilor și niciodată nu voi putea accepta orice abatere de la regulile de bun simț, de la încălcarea drepturilor fundamentale ale ființei umane.

De aceea fac un apel către toți românii: să sancționeze aceste comportamente deviante, prin puterea pe care o dețin: aceea de a decide prin vot cine îi reprezintă!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, anunț despre o posibilă recesiune în România: „Este bine totuși să fim prevăzători. Nu vom avea taxe noi în 2023”