Florin Cîţu: „Creşterea investiţiilor nete reprezintă un indicator ce arată încrederea în Guvern”

Prim-ministrul Florin Cîţu afirmă că anunţata creşterea a investiţiilor nete cu aproximativ 10% în trimestrul I al acestui an, potrivit datelor INS, reprezintă un indicator care arată încrederea antreprenorilor, a investitorilor şi a multinaţionalelor în Guvern.

10 iun. 2021, 11:18
Florin Cîţu: „Creşterea investiţiilor nete reprezintă un indicator ce arată încrederea în Guvern”

Aşa cum i-a obişnuit pe români, premierul Florin Cîţu oferă periodic informaţii de interes despre creşterea economică a ţării, în general pe pagina sa de Facebook, sub hashtagul #RomaniiTrebuieSaStie.

„Veşti extraordinare din economie! Investiţiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Foarte important pentru români. Aceste investiţii reprezintă un indicator care arată încrederea antreprenorilor, a investitorilor şi a multinaţionalelor în guvernul pe care îl conduc. Investiţiile nete reprezintă, printre altele, cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, precum şi dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente.

Florin Cîţu: „Continuăm în acest ritm şi depăşim cele mai optimiste estimări de creştere economică”

Mai simplu, se creează o capacitate mai mare de producţie pentru că se estimează o economie mai mare cu o cerere mai mare şi o putere de cumpărare mai mare. Creştere economică de care vor beneficia toţi românii. Continuăm în acest ritm şi depăşim cele mai optimiste estimări de creştere economică”, a scris Florin Cîţu, joi, pe Facebook.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat, în primul trimestru al acestui an, 20,356 miliarde de lei, în creştere cu 9,9% faţă de acelaşi interval din 2020, arată datele provizorii publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citeşte şi: Ferrari lansează prima maşină electrică în mai puţin de patru ani. Compania a numit un director general care a lucrat la ecranele iPhone