Florin Cîțu, criticat de Asociația Colectiv după afișarea în public alături de primarul Piedone: Nu am fost informat, am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și doamna director

Florin Cîțu a fost criticat de Asociația Colectiv după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv”.

15 sept. 2021, 16:16
Florin Cîțu, criticat de Asociația Colectiv după afișarea în public alături de primarul Piedone: Nu am fost informat, am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și doamna director

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 și tatăl lui Alexandru Iancu, victimă a incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, a reacționat după ce premierul Florin Cîţu a participat la deschiderea anului școlar la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” alături de primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv”.

„De 30 de ani votez PNL. L-am votat, împreună cu Alex (Alexandru Iancu, decedat în urma incendiului- n.red.), pe Iohannis. A venit Colectiv și am crezut că da, Iohannis chiar se va lupta pentru o justiție independentă și dreaptă. Astăzi îl văd pe Cîțu, candidatul susținut de Iohannis, alături de Piedone și nepotul lui. O mare familie. Rușine PNL, rușine Cîțu!”, a transmis Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Citeşte şi: Florin Cîţu a dansat cu elevii în prima zi de şcoală: „Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic” VIDEO

„Nu am fost informat (despre participarea lui Cristian Popescu Piedone n.r.), am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și de doamna director la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită care și-a asumat un program pilot (România Educată n.red.). Așa a fost invitația făcută către mine, am luat-o ca atare și am mers la eveniment”, a declarat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Întrebat dacă are vreun mesaj pentru rudele supraviețuitorilor incendiului de la Colectiv, premierul Florin Cîțu a spus că justiția trebuie să-și facă datoria.

Premierul Florin Cîțu a ținut luni un discurs în fața elevilor Colegiului Național Gheorghe Lazăr, la ceremonia de deschidere a anului școlar 2021-2022, în timp ce primarul Sectorului 5 se afla în stânga sa, așa cum se poate vedea în imaginile video postate pe pagina oficială a Guvernului României.

Citeşte şi: Silviu Iordache, noul şef ARACIP. A fost manechin de lenjerie intimă în trecut şi s-a lăudat în CV că a organizat „Balul Bobocilor” timp de nouă ani