Silviu Iordache, noul şef ARACIP. A fost manechin de lenjerie intimă în trecut şi s-a lăudat în CV că a organizat „Balul Bobocilor” timp de nouă ani

Silviu Iordache, un fost manechin care a prezentat mai multe colecții de haine și lenjerie intimă semnate de Cătălin Botezatu şi fondator al PRO România, a preluat conducerea interimară a ARACIP, instituţie cheie din subordinea Ministerului Educaţiei care acreditează toate şcolile şi grădiniţele de stat şi particulare din România.

13 sept. 2021, 15:49
Silviu Iordache, noul şef ARACIP. A fost manechin de lenjerie intimă în trecut şi s-a lăudat în CV că a organizat „Balul Bobocilor” timp de nouă ani

Silviu Iordache a fost numit la conducerea ARACIP după ce Alina Paraschiv a demisionat pe 31 august, la doar o lună după ce fusese numită, acuzând faptul că nu a fost implicată în reorganizarea agenţiei printr-un proiect de hotărâre de guvern care scădea de la 15 la 4 numărul experţilor din conducerea instituţiei.

Citeşte şi: Proiectul „România Educată”, adoptat de Guvern. Cum arată structura sistemului de educaţie. Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională DOCUMENT

Silviu Iordache are 42 de ani şi este profesor de geografie la Colegul „Emil Racoviţă” din Iaşi. A intrat în învăţământ în 1998, când a fost învăţător la Școala Ion Neculce din Iaşi. A terminat Facultatea de Geografie şi are un atestat de religie, materie pe care a şi predat-o pentru o scurtă perioadă de timp la Scoala Gimnaziala nr. 3, Alexandru Vlahuţă, din Iaşi.

În trecut, Silviu Iordache a fost manechin în echipa creatorului de modă Cătălin Botezatu.

„A prezentat în mai multe colecţii, dar cea mai reprezentativă colecţie pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfiturile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa. Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modeling cu băieţi care arătau într-un fel…”, a declarat Cătălin Botezatu, pentru stirileprotv.ro.

Conform CV-ului său, la capitolul competenţe şi aptitudini organizatorice, Silviu Iordache a ţinut să menţioneze că a organizat Balul Bobocilor în două licee între 2006 – 2014.

De-a lungul anilor, Silviu Iordache a cochetat şi cu politica, fiind unul dintre fondatorii PRO România Iaşi.

Citeşte şi: Elevii protestează în prima zi de şcoală: „Educaţia a ajuns bătaia de joc a autorităţilor din România”

Sorin Cîmpeanu, despre noul președinte pe care l-a numit la ARACIP: Criteriile au fost strict de competență profesională și managerială

„Criteriile au fost strict de competență profesională și managerială”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre numirea lui Silviu Iordache la conducerea ARACIP. Mai mult, Cîmpeanu a precizat că “Silviu Iordache a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu pentru compania națională TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”.

 

Silviu Iordache nu este primul manechin numit într-o funcţie publică. Primul este Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, cel care se ocupă alături de medicul Valeriu Gheorghiţă, de campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România.