Florin Cîţu dă de pământ cu Ioana Mihăilă. „Sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie”

Premierul Florin Cîţu a lansat un atac virulent la adresa Ioanei Mihăilă, fostul ministru (USR PLUS) al Sănătăţii care şi-a dat demisia din Guvern pe fondul scandalului din coaliţia de guvernare.

08 sept. 2021, 16:16
Florin Cîţu dă de pământ cu Ioana Mihăilă. „Sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie”

Florin Cîţu a mărturisit că este „dezamăgit” de faptul că Ioana Mihăilă a lăsat Ministerul Sănătăţii fără conducere în plină pandemie COVID-19.

„Avem de gestionat o pandemie şi aici sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie când avem deja 2.000 de persoane infectate şi sunt peste 400 de persoane la ATI”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu apelează la ajutorul unui fost ministru din Guvernul Orban

„Vom merge mai departe. L-am rugat pe Nelu Tătaru să fie consilier onorific, să preia şi să gestioneze această situaţie”, a precizat Şeful Executivului.

Premierul Florin Cîţu a trimis miercuri dimineaţă la Palatul Cotroceni demisiile miniştrilor USR PLUS, chiar dacă cu o zi înainte a spus că nu luase act de acestea.

Citeşte şi: Ce propuneri de interimari i-a trimis premierul Cîţu lui Iohannis după demisiile miniştrilor USR PLUS

Cîțu i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la ministerele rămase fără conducerere după demisiile miniştrilor USR PLUS.

Iată propunerile de interimari trimise de premierul Florin Cîţu:

Florin Cîțu- Ministerul Fondurilor Europene

Dan Vîlceanu- Ministerul Transporturilor

Cseke Attila- Ministerul Sănătății

Tanczos Barna- Ministerul Cercetării

Virgil Popescu- Ministerul Economiei

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să semneze decretele prin care ia act de demisia celor şase miniştri USR PLUS din Guvern.

Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.

Florin Cîţu le-a transmis liderilor USR PLUS că a trimis la Cotroceni demisiile miniştrilor pentru că „am vrut să-i scot eu din ridicol”, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriului Guvern.

„Trebuie să terminăm cu ipocrizia din politica română. Nu poţi să faci coaliţie în Parlamentul României cu AUR şi PSD. Asta este acum majoritate care vrea să dea acum un Guvern jos – Guvernul PNL.  Şi apoi să spui că revenim aşa cum au fost lucrurile.

Trebuie să judecăm foarte bine fiecare acţiune. PNL nu poate fi şantajat. Când te aliezi cu duşmanul numărul 1 al PNL, PSD, şi vrei să dai jos un Guvern PNL, lucrurile se complică”, a transmis Florin Cîţu, după şedinţa PNL.

Citeşte şi: Cîțu dă asigurări că PNRR va fi aprobat luna aceasta: „Toate reformele incluse merg mai departe”