Florin Cîţu dă explicaţii după ce a demis un secretar de stat pro Orban în mai puţin de 24 de ore de la numire. „Trebuie să vedem dacă filiala îl mai susține”

Premierul Florin Cîţu a dat vina pe "procedura" care nu a fost respectată la Ministerul Sănătăţii în cazul secretarului de stat Cosmin-Constantin Baciu care a fost revocat din funcţie la nici o zi de la numire. Şeful Executivului a afirmat că situaţia se va schimba cât de curând, iar Ministerul Sănătăţii va avea nu mai puţin de şase secretari de stat.

09 iul. 2021, 18:08
Florin Cîţu dă explicaţii după ce a demis un secretar de stat pro Orban în mai puţin de 24 de ore de la numire. „Trebuie să vedem dacă filiala îl mai susține”

De asemenea, Florin Cîţu a invocat şi suspiciuni legate de care Baciu ar mai avea-o din partea PNL Bacău, unde liderul filialei îl susţine pe Ludovic Orban la congresul PNL din 25 septembrie.

„Aici sunt câteva lucruri – nici procedura n-a fost respectată și atunci n-avea cum să rămână. În alt doilea rând, avem nevoie de reorganizarea ministerului pentru a face șase secretari de stat și, pe protocol, al șaselea era pentru PNL. Se va rezolva problema, am vorbit cu Ministerul Sănătății, va avea reorganizarea, al șaselea secretar de stat și apoi vom face numirea.

În același timp, trebuie să vedem dacă filiala îl mai susține pe dl. Baciu, aici sunt alte discuții, interne, și vom vedea”, a declarat Florin Cîțu, referitor la revocarea lui Cosmin-Constantin Baciu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la nici o zi de la numire.

Cosmin-Constantin Baciu a fost propus pentru postul de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar susţinerea sa a fost votată încă din luna februarie în filiala PNL Bacău.

Întrebat dacă demiterea lui Cosmin-Constantin Baciu ar avea legătură cu faptul că tabăra din care face parte îl susţine pe Ludovic Orban la şefia PNL, Florin Cîţu a negat acest scenariu.

„Nu, nici vorbă, în niciun caz, nu are nicio legătură. Aici, eu am spus de fiecare dată că vreau să avem profesioniști pentru aceste funcții, e adevărat susținut de filială, dar profesioniști de fiecare dată, verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună, aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”, a declarat Florin Cîţu, conform Digi24.

Reprezentanţii Executivului explică faptul că nu a fost respectată procedura de numire şi că mai întâi ar fi trebuit publicată în Monitorul Oficial Hotârârea de reorganizare a Ministerului Sănătăţii care justifică înfiinţarea postului, deşi Ministerul Sănătăţii are în prezent patru secretari de stat, iar organigrama publicată pe site-ul ministerului include deja cinci posturi de secretar de stat.

Citeşte şi: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, apropiat de Orban, numit şi eliberat din funcţie în mai puţin de 24 de ore. Guvernul explică gestul lui Cîţu: Nu a fost respectată procedura de numire

Surse politice au precizat că organizaţia PNL Bacău este în prezent împărţită în două tabere. Pe de o parte, este tabăra formată în jurul senatorului Daniel Fenechiu care îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. De cealaltă parte, este tabăra condusă de deputatul Mircea Fechet care vrea ca liberalii să fie conduşi în continuare de Ludovic Orban.

Citeşte şi: Un deputat PNL îl spulberă pe Ludovic Orban, în plină campanie pentru şefia partidului: Cum se numesc şefii care se laudă într-un mod absolut patetic că şi-ar da viaţa pentru «partid»