Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, apropiat de Orban, numit şi eliberat din funcţie în mai puţin de 24 de ore. Guvernul explică gestul lui Cîţu: Nu a fost respectată procedura de numire

Florin Cîţu a numit şi eliberat din funcţie un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în mai puţin de 24 de ore. Este vorba despre Cosmin Baciu. Reprezentanţii Guvernului spun că acesta a fost eliberat din funcţie pentru că nu a fost respectată procedura de numire.

09 iul. 2021, 11:47
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, apropiat de Orban, numit şi eliberat din funcţie în mai puţin de 24 de ore. Guvernul explică gestul lui Cîţu: Nu a fost respectată procedura de numire
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, numit şi eliberat din funcţie

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, numit şi eliberat din funcţie în mai puţin de 24 de ore. Reprezentanţii Executivului explică faptul că nu a fost respectată procedura de numire şi că mai întâi ar fi trebuit publicată în Monitorul Oficial Hotârârea de reorganizare a Ministerului Sănătăţii care justifică înfiinţarea postului, deşi Ministerul Sănătăţii are în prezent patru secretari de stat, iar organigrama publicată pe site-ul ministerului include deja 5 posturi de secretar de stat.

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, numit şi eliberat din funcţie în mai puţin de 24 de ore

Citeşte şi Klaus Iohannis îl susţine pe Cîţu: „Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”

Cosmin Baciu este omul care a fost secretat de stat în Ministerul Sănătăţii mai puţin de 24 de ore. Joi, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia privind numirea acestuia în funcţie, iar vineri a fost deja publicată în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcţie.

Reprezentanţii Executivului au explicat că secretarul de stat a fost eliberat din funcţie pentru că la numire nu a fost respectată procedura.

„Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura. Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”, transmit reprezentanţii Guvernului.

În prezent Ministerul Sănătăţii are patru secretari de stat, iar potrivit organigramei de pe site-ul insitituţiei sunt disponibile cinci posturi de secretari de stat.

Cosmin-Constantin Baciu a fost susţinut de PNL Bacău pentru acest post. Pe 13 februarie, preşedintele PNL, Ludovic Orban anunţa, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii, printre aceştia regăsindu-se şi Cosmin Baciu, propus pentru postul de secretar de stat la Sănătate. Filiala şi-a ales recent conducerea şi şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la Congresul PNL.

Nu este pentru prima dată când premierul demite un secretar de stat la numai 24 de ore  după ce l-a numit.

În urmă cu peste două săptămâni, Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Surse din PNL afirmau atunci că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

 

 

 

Citeşte şi Florin Cîţu explică de ce a prelungit starea de alertă, deşi situaţia epidemiologică este bună: Trebuie să fim vigilenţi în continuare