Florin Cîţu declară că îi înţelege pe protestatari şi le-a cerut Ralucăi Turcan şi lui Vlad Voiculescu să plătească amenzi pentru nepurtarea măştii

Premierul Florin Cîţu a explicat de ce au fost luate măsurile restrictive şi cum s-a ajuns la ele, dar în acelaşi timp a declarat că înţelege starea de oboseală a românilor şi că este dreptul oricărui cetăţean să protesteze, atâta timp cât nu încalcă legea.

31 mart. 2021, 16:14
Florin Cîţu declară că îi înţelege pe protestatari şi le-a cerut Ralucăi Turcan şi lui Vlad Voiculescu să plătească amenzi pentru nepurtarea măştii

Florin Cîţu a explicat că noile restricţii au fost luate pentru a ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului pe termen scurt, în lunile martie şi aprilie, în aşa fel încât să poată fi accelerată campania de vaccinare.

„Săptămâna trecută în şedinţă au fost o serie de măsuri şi am spus că ele au rolul de a ne ajuta să depăşim această perioadă dificilă, de a reduce răspândirea coronaviruslui. Cred că e important să vă explic cum am ajuns la aceste măsuri. În februarie erau întrebări de la jurnalişti referitoare la diferenţa ce se întâmplă în România şi ce se întâmplă în Europa. Vă spuneam că mă uit la mai mult indicatori, la numărul de persoane confirmare zilnic, dar mă uitam şi la numărul de persoane care ajung la ATI, care sună la 112 în legătură cu coronavirusul, mă uitam la numărul de decese.

Ziceam că în acel moment nu se justifica nicio măsură. România are o strategie bună. Din păcate, din februarie a început să crească uşor numărul persoanelor confirmate, cele care au ajuns la ATI, numărul deceselor şi apelurilor la 112 legate de coronavirus. Am luat decizia de a avea consultări cu prefecţii din toate judeţele, cu AMR, cu Asociaţia Consiliilor Judeţene pentru că a găsi soluţii în perioada următoare. Nu vrem şi nu am vrut să închidem economia. Am venit cu această variantă împreună de a avea soluţii şi măsuri care să fie implementate când avem o anumită incidenţă, dar am vrut neapărat să nu avem o soluţie unitară pentru toată România”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Florin Cîţu: „Am sunat-o dimineaţă pe doamna Turcan şi i-am solicitat să plătească amenda”

Premierul Cîţu a fost întrebat cum comentează ieşirile masive în stradă ale românilor şi cum explică faptul că autorităţile care impun aceste măsuri nu le respectă, fiind dat exemplul Ralucăi Turcan şi al lui Vlad Voiculescu.

„Nu este dublă măsură. Le-am cerut celor doi colegi sa plateasca amenda. Pe doamna Turcan chiar am sunat-o de dimineata şi i-am solicitat acest lucru. Avem toleranţă zero, toti cetatenii trebuie sa respecte legea.

Stiti foarte bine ca sunt liberal convins si intotdeauna am fost de parere că toti cetatenii Romaniei au dreptul de a protesta, dar cer un singur lucru, sa respectam legea.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: George Simion: „Domnul Orban este ultimul care să vorbească despre excentricităţi în Parlament. El bea în Parlament”