Privilegii pentru vaccinați. Care este noul program al barurilor, restaurantelor și al magazinelor

Cîțu a făcut declarații despre marea relaxare care va începe de la 15 mai și a precizat care va fi noul program al barurilor și a magazinelor.

14 mai 2021, 22:03
Privilegii pentru vaccinați. Care este noul program al barurilor, restaurantelor și al magazinelor

Florin Cîțu a făcut declarații despre restricțiile care vor fi ridicate de la data de 15 mai, și a precizat care va fi noul program al barurilor, restaurantelor și al magazinelor. Românii vor putea să-și petreacă timpul prin baruri și restaurante până la ora 24:00, iar magazinele vor fi deschise și după ora 9.

„Se elimină restricțiile privind programul operatorilor economici până la ora 21.00. Se stabilește programul restaurantelor barurilor, cafenelelor și teraselor în intervalul 05.00 – 24.00”, a menționat premierul Florin Cîțu.

Restaurante și baruri: 50% capacitatea maximă în interior

„Se propune permiterea desfășurării programului cu publicul, în intervalul orar 5,00-24,00, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, a mai adăugat prim-ministrulCluburile și discotecile rămân închise

Cluburile și discotecile rămân închise. Care sunt condițiile pentru redeschiderea lor de la 1 iunie

„Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea interdicției de desfășurare a activității în cluburi și discoteci, până la 31.05.2021. Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a
spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Începând cu data de 01.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi și discoteci, cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca acesta să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a mai menționat Câțu.

Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 by Simion Claudia on Scribd