Răzvan Cherecheş, despre ridicarea restricţiilor: „Relaxarea este oportună, problema e că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate”

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, susţine că măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la anularea unor măsuri anti-COVID sunt corecte, dar nu complete, deoarece nu oferă facilităţi suplimentare persoanelor vaccinate.

14 mai 2021, 12:38
Răzvan Cherecheş, despre ridicarea restricţiilor: „Relaxarea este oportună, problema e că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate”

Răzvan Cherecheş consideră că renunţarea la purtarea măştilor de protecţie în exterior este oportună. Singura problemă este că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate, mai spune expertul.

„Este foarte bine că se renunţă la măşti în spaţiile deschise (cu excepţia spaţiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior). Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunţa la măşti şi în spaţiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeţi decizia CDC în SUA. Relaxarea actuală este oportună şi corectă – problema este că nu se oferă facilităţi suplimentare persoanelor vaccinate, care să menţină ritmul de vaccinare şi să ne protejeze de restricţiile posibile din toamnă datorită valului 4”, a spus Răzvan Cherecheş

Explicaţiile au fost făcute după ce anterior, un alt mesaj al lui Cherecheş a stârnit numeroase comentarii. „S-ar putea să nu fi fost suficient de clar în postarea mea anterioară”, a spus Cherecheş.

Răzvan Cherecheş: „Liderii noştri nu au curajul şi responsabilitatea să ia deciziile corecte”

„Corect = renunţarea la măşti pentru cei vaccinaţi (CDC în SUA). Incorect = renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea (România). Dacă le dai studenţilor un test şi le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învăţat 10 ore sau nu au învăţat deloc – nimeni nu va mai învăţa nimic pentru testul următor.

Liderii noştri nu au curajul şi responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupaţi să nu se supere oamenii! Relaxarea purtării măştii pentru toţi va duce la scăderea ritmului de vaccinare şi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal! Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinaţi ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) şi i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze.”, a fost mesajul iniţial al lui Cherecheş.

Citeşte şi: Copiii sub 16 ani ar putea fi vaccinaţi anti-covid de luna viitoare. Valeriu Gheorghiţă, anunţ de ultimă oră