Florin Cîţu, despre amânarea ratelor. „Ştiu că băncile s-au supărat, dar trebuie să fim solidari”

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat lansarea unui portal unde clienţii pot raporta dacă băncile încalcă ordonanţa de urgenţă privind amânarea ratelor la credite din cauza instituirii stării de urgenţă. De asemenea, ministrul a afirmat că înţelege nemulţumirile băncilor, însă "trebuie să fim solidari şi toţi să suportăm o parte din acest cost", în contextul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 10:08
Florin Cîţu, despre amânarea ratelor. „Ştiu că băncile s-au supărat, dar trebuie să fim solidari”

Ministrul Finanţelor a anunţat, la RFI, că va fi lansat un portal unde românii pot depune sesizări în cazul în care întâmpină dificultăţi în relaţiile cu băncile.

„Luni lansăm la Ministerul Finanţelor Publice un portal, unde cetăţenii români care întâmpină dificultăţi în relaţia cu băncile pot să ne scrie şi vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, aşa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar”, a spus Florin Cîţu.

Potrivit News.ro, ministrul de Finanţe a precizat că înţelege nemulţumirile băncilor, dar spune că pentru el sunt mai importanţi clienţii acestora, în perioada crizei generate de coronavirus.

”Vom merge în sprijinul clienţilor. Ştiu că băncile s-au supărat acum şi avem discuţii cu ele în continuare, dar trebuie să înţeleagă că este o perioadă dificilă şi pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înţeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari şi toţi să suportăm o parte din acest cost”, a explicat ministrul.

Întrebat dacă se aşteaptă ca unele bănci să fie reticente, Florin Cîţu a răspuns: ”Nu, nu mă aştept şi de aceea am şi făcut acest portal prin care oamenii ne vor spune din propria experienţă dacă sunt probleme sau nu, dacă au fost refuzaţi. Pe mine mă interesează ca băncile să respecte întru totul normele de aplicare, care sunt făcute de Ministerul Finanţelor Publice”.

Victor Ponta, reacţie dură după ce PNL a contestat la CCR legea privind amânarea ratelor. „PNL, vânzătorii României”