Florin Cîţu despre bugetul pe 2021: „Nu sunt de acord să susţin în continuare nenorocirile acordate de PSD”

Florin Cîţu a vorbit sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, despre bugetul pe 2021, atacând totodată PSD şi pe liderul acestuia, Marcel Ciolacu.

13 feb. 2021, 14:04
Florin Cîţu despre bugetul pe 2021: „Nu sunt de acord să susţin în continuare nenorocirile acordate de PSD”

„Venim după trei ani de guvernare PSD și un an de pandemie. Eu nu sunt de acord să susțin în continuare nenorocirile acordate de PSD între 2017 şi 2019”, a transmis premierul Florin Cîțu, care este hotărât să elimine din bugetul pe 2021 o serie de alocări prevăzute în guvernarea PSD.

Eu am spus dintotdeauna că vreau să aloc mai multe resurse în acele sectoare unde avem un randament mai mare. Doar așa putem să avem venituri mai mari în viitor și să putem să susținem cheltuieli sociale mai mari„, a completat şeful Executivului.

Citeşte şi Florin Cîţu face anunţuri importante: „România primeşte în martie 2,4 milione doze de vaccin”

„Am votat împotriva lor în Parlamentul României, cum aș putea eu să îi susțin astăzi, din această poziție? Am fost împotriva lor atunci, sunt împotriva lor și astăzi. În același timp, dacă cineva își imaginează că noi putem să păstrăm acele nenorociri în buget, să punem peste bugetul nostru, programul nostru de guvernare.. nu avem cum! Nu avem spațiu! Trebuie să eliminăm acele nenorociri și eu rămân ferm pe poziția de a elimina nenorocirile din buget aprobate în 2017-2019 pur populiste”, a mai spus Florin Cîțu, care a ţinut să sublinieze că „prin acest buget actualul guvern repară dezmățul făcut de PSD în perioada 2017-2019”.

Citeşte şi PIB-ul României va creşte în 2021 peste media UE. Anunţul lui Florin Cîţu: „Este un semnal bun. Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei românești”

În alte legate comentarii legate de bugetul pe 2021, premierul a spus: „Nu am primit încă niciun program de restructurare a companiilor de stat. Vreau să anunț că vom face restructurare prin legea bugetului. Noi le-am plafonat cheltuielile salariale la nivelul anului 2020. Îi anunt pe toți cei care conduc companii că nu voi aștepta până la finalul anului ca să vad apoi că n-au făcut nicio reformă. Le-am dat timp până la jumătatea anului să înceapă reformele„.

De asemenea, el a dezminţit că Sănătatea ar primi mai puţini bani. „Nu știu cum a ieșit în spațiul public că sunt mai puțini bani la Sănătate. În bugetul pe 2021, la capitolul Sănătate avem alocați 11,4 miliarde de lei. Execuția de anul trecut a implicat 7,2 miliarde de lei, deci anul acesta avem cu 2 miliarde în plus, fără a adăuga și cheltuielile prevăzute pentru pandemie”, a mai declarat Cîţu.


loading...