Florin Cîţu face anunţuri importante: „România primeşte în martie 2,4 milione doze de vaccin”

Premierul Florin Cîţu a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă la Palatul Victoria, în care a prezentat concluziile vizitei efectuate la Bruxelles în 11-12 februarie.

13 feb. 2021, 09:52
Florin Cîţu face anunţuri importante: „România primeşte în martie 2,4 milione doze de vaccin”

Florin Cîţu a susţinut această conferinţă de presă în contextul vizitei efectuate joi şi vineri la Bruxelles. „În martie vom primi 2,4 milioane doze de vaccin. Un milion de la AstraZeneca, 1,2 parcă de la Pfizer şi 230.000 de  la Moderna.  Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie Am fost felicitați pentru cum a decurs vaccinarea în România”, a spus premierul, la întâlnirea cu jurnaliştii.

Premierul a mai adăugat că României i-au fost apreciate eforturile de a sprijini Republica Moldova în contextul pandemiei COVID-19. „Nu în ultimul rând, (…) au fost apreciate (…)  eforturile pe care le face România de a sprijini Republica Moldova. Şi aici am spus că eforturile noastre de a vaccina populaţia în Uniunea Europeană sunt foarte bune,sunt binevenite dar dacă noi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din juru  nostru să se vaccineze, nu vom putea scăpa de pandemie. Şi aici concluzia a fost unanimă, că Uniunea Europeană va  ajuta şi ţările din jur cu doze de vaccin şi echipamente pentru a putea scăpa de pandemie„, a mai spus primul ministru.

Această conferinţă de presă este transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului, pe canalul oficial de Youtube şi pe sistemul unic al Palatului Victoria.

Citeşte şi PIB-ul României va creşte în 2021 peste media UE. Anunţul lui Florin Cîţu: „Este un semnal bun. Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei românești”

Românitv.net va transmite LIVE TEXT cele mai importante momente de la această conferinţă de presă.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. Trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte, vorbim de cheltuieli crescute din pix de PSD”

Premierul Florin Cîţu a efectuat joi şi vineri o vizită de lucru la Bruxelles. Şeful Executivului a avut programate o serie de întrevederi cu oficiali europeni de rang înalt, printre care preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Charles Michel şi, respectiv, Ursula von der Leyen. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a avut întâlniri şi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, precum şi cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

Pe agenda premierului au mai figurat întrevederi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloş, şi liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.