Florin Cîţu, despre influenţa lui Iohannis în PNL: „Când mi-am dat demisia eu nu ştiu să fi sunat, dar ei s-au folosit de asta”

Florin Cîțu, fost premier și fost președinte PNL, a declarat miercuri că a dorit să arate românilor, prin plecarea sa din fruntea partidului, că el nu ține cu dinții de funcții şi a mai spus că dorește ca românii să vadă diferența dintre fosta guvernare liberală, care nu a impus noi taxe, și actuala guvernare, din care face parte PSD.

01 sept. 2022, 09:56
Florin Cîţu, despre influenţa lui Iohannis în PNL: „Când mi-am dat demisia eu nu ştiu să fi sunat, dar ei s-au folosit de asta”

Fostul premier şi preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu, a vorbit și despre influența pe care președintele Klaus Iohannis ar avea-o în PNL.

„Nu pot să spun așa ceva (n.r. că Iohannis ar conduce din umbră PNL). Când mi-am dat demisia de la șefia PNL, mi s-a spus că e dorința președintelui, dar eu nu știu să fi sunat el să fi vorbit. Dar ei s-au folosit de acest lucru”, a spus Cîțu la B1TV.

„Trebuie să separăm lucrurile. Unele sunt funcții pe care ți le dă partidul, cum e președintele Senatului… Și nu am avut o problemă când a venit președintele partidului și mi-a spus că trebuie să fie liniște în coaliție. Și am spus ”foarte bine, mă retrag”. Deși azi am văzut că se poate ataca PSD foarte ușor și să rămână oamenii pe funcții. Dar e ok… Aceea a fost o funcție pe care am câștigat-o în congres într-o luptă lungă cu fostul președinte al partiudlui.

Citeşte şi: Guvernul se reuneşte joi în şedinţă pentru a aproba ordonanţa privind energia. Se schimbă plafoanele şi se pun noi taxe!

Când ai președinți de filiale, cineva i-a convins e ok să mergem în altă direcție și atunci nu mai am susținere, nu mai avea sens să rămân în politica partidului, pentru că aș fi putut să avansez acea politică a partidului cu care eu am candidat.

Am vrut să arăt că nu sunt un om care se ține de funcții.

Vreau ca românii să vadă cum a fost administrată România într-o guvernare adevărată liberală, în 2020, 2021 și cât am fost eu președinte PNL nu s-au introdus taxe, și cum e condusă când PSD e la guvernare”, a mai spus Florin Cîțu.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Proteste masive în România, anunțate de către George Simion: „Virgil Popescu îi va duce în faliment pe români!”