Ministrul Finanţelor, despre înlocuirea alocaţiilor cu VOUCHERE: „Părinţii nu vor folosi banii din alocaţii pe alte lucruri”

Florin Cîţu a vorbit la Digi 24 despre alocaţiile copiilor în 2020 şi despre înlocuirea acestora cu vouchere. Ministrul desemnat al Finanţelor a declarat că se vor găsi soluţii pentru a creşte alocaţiile copiilor până la 1 august 2020. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 19:09
Ministrul Finanţelor, despre înlocuirea alocaţiilor cu VOUCHERE: „Părinţii nu vor folosi banii din alocaţii pe alte lucruri”

De asemenea, Florin Cîţu a venit în susţinerea lui Ludovic Orban: „Domnul Prim-ministru se bazează pe principiul că părinţii nu vor folosi banii din alocaţii pe alte lucruri, ci doar pe acele nevoi elementare ale copiilor, cum ar fi rechizite, lucruri educative, fiind un model preluat din America”.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă o anchetă fulger la companiile de stat pentru verificarea plăţii dividendelor

„Deocamdată n-am luat nicio decizie, în alte ţări există o reducere a impozitului care este tot o formă de scurtire. Se pot găsi soluţii prin care să ne asigurăm că banii sunt cheltuiţi numai în interesul copiilor de exemplu pot să existe vouchere, poate există. Deocamdata n-am luat nicio decizie, cine stie ce vrea Guvernul”, a declarat Ludovic Orban.

Plenul Senatului a adoptat, săptămâna trecută, o lege de respingere a Ordonanței de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. Au fost 94 de voturi pentru respingerea OUG si 14 voturi contra.

Legea a ajuns acum la Camera Deputaților, care este for decizional. Dacă și deputații vor vota la fel, atunci dublarea alocatiilor copiilor se va realiza imediat si nu se mai amana pana la 1 august, așa cum dorește Guvernul Orban.