Florin Cîţu, despre lipsa locurilor libere pentru vaccinare: „Sunt locuri şi la Bucureşti, şi la Timişoara. Poate oamenii încă nu ştiu să folosească bine platforma” VIDEO

Premierul Florin Cîţu a răspuns joi întrebărilor referitoare la campania de vaccinare, restricţiile noi impuse de autorităţi şi a declarat încă o dată că, în mod sigur, până la sfârşitul lunii septembrie vor fi vaccinate cel puţin 10,4 milioane de români.

11 mart. 2021, 20:33
Florin Cîţu, despre lipsa locurilor libere pentru vaccinare: „Sunt locuri şi la Bucureşti, şi la Timişoara. Poate oamenii încă nu ştiu să folosească bine platforma” VIDEO

Florin Cîţu spune că nu este o problemă de lipsă de doze de vaccin, afirmând că, atunci când se spunea că nu există locuri pe platformă în oraşele mari, ca Bucureşti şi Timişoara, el personal a intrat pe platformă şi a găsit locuri libere pentru programări. Premierul crede că una dintre posibilele cauze pentru care apar astfel de informaţii ar putea fi faptul că românii nu au învăţat să folosească bine platforma.

Întrebat dacă România studiază posibilitatea de a suspenda vaccinarea cu serul Astra Zeneca, după ce alte nouă ţări din UE au luat această decizie, premierul a spus că există o comisie care va lua o decizie, dar a precizat că doze din lotul cu probleme nu au fost livrate în România.

„Din informatiile de acum, lotul respectiv nu a fost distribuit in Romania. Vom vedea ce decizie vom lua, dar campania merge mai departe. Am anuntat azi ca vom primi 170.000 de doze Pfeizer în martie, vom continua in acelasi ritm. Campania e un succes si cu cat vaccinam mai repede, cu atat putem sa reconstruim economia mai repede.

Initial aveam pana la finalul lui martie preconizate 2,4 milioane de doze, iar pana la urma, in luna martie doar vom primi 2,6 milioane.”, a spus Florin Cîţu la B1TV.

Florin Cîţu: „Vom avea mai multe doze de vaccin decât vom avea nevoie. Vom avea şi pentru export”

Cîţu dă asigurări că oricine vrea să se vaccineze o poate face, deoarece platforma de programare este în continuare deschisă pentru toate categoriile de populaţie, iar numărul de doze primite este din ce în ce mai mare, astfeş că oricând se pot găsi locuri libere.

„Sunt locuri libere si in Bucuresti si in Timisoara, deci oamenii ar trebui sa mearga in continuare sa se vaccineze. Trebuie mai multa atentie si din partea noastra si din partea populatiei, sa foloseasca aceste locuri libere, chiar daca nu sunt chiar langa casa.

Noi am deschis cu personalul medical, apoi persoanele varstnice si cu boli cronice, apoi personalul din educatie, dar pana la urma este voluntara vaccinarea, asa ca, cine a vrut sa se vaccineze, s-a vaccinat. De-aia poate parea ca lucrurile nu au mers 100%. Locuri au fost de fiecare data, e ciudat ca sunt oameni care nu gasesc, dar eu m-am uitat aseara si erau locuri si la Bucuresti si la Timisoara. Poate oamenii inca nu stiu sa foloseasca cum trebuie platforma.

Oricum, lucrurile vor accelera, cu siguranta. Avem scenarii in care terminam mai repede, dar ramanem la 10,4 milioane pana la sfarsitul lui septembrie. Daca ne uitam la nivel global, nu exista o problema. Strategia mea este urmatoarea: nu stim daca anul viitor va trebui sa ne vaccinam sau nu, astfel ca vom avea mai multe vaccinuri decat vom avea nevoie. Vom avea si doze pentru export, daca va fi cazul, si pentru cazul in care va trebui sa mai vaccinam si la anul.”, a adăugat premierul Cîţu.

Premierul României, Florin Cîţu, în direct la B1 TV.

Premierul României, Florin Cîţu, în direct la B1 TV.

Posted by Partidul Naţional Liberal on Thursday, March 11, 2021

Citeşte şi: Vlad Voiculescu mai rămâne fără un om din echipa sa. După Bogdan Oprea, încă un consilier al ministrului Sănătăţii îşi dă demisia

 


loading...
Partenerii noștri