Florin Cîţu nu este convins de o eventuală candidatură a lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale: „Îmi va fi greu să văd oameni care susţin guvernarea cu PSD că vin în campanie şi spun că sunt împotriva PSD”

Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, îndepărtat din fruntea partidului la doar şase luni după ce câştigase alegerile interne, spune că premierul Nicolae Ciucă are prima şansă să fie desemnat candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale din 2024.

04 oct. 2022, 20:46
Florin Cîţu nu este convins de o eventuală candidatură a lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale: „Îmi va fi greu să văd oameni care susţin guvernarea cu PSD că vin în campanie şi spun că sunt împotriva PSD”

Florin Cîţu este de părere că, prin prisma faptului că ocupă funcţia de premier, Ciucă ar fi alegerea logică pentru o candidatură la prezidenţialele din 2024, dar spune că, personal, momentan nu este convins de performanţele şefului PNL.

”Binenţeles, din funcţia de preşedinte al PNL, automat este presupus ca un candidat la prezidenţiale. Eu, ca membru al PNL, vă spun că nu m-a convins, dar are timp până atunci, pentru că politic mai este. Dacă rămâne preşedinte al PNL şi va fi votat de PNL, va fi susţinut. Mai are de convins.

Virgil Popescu îndemnă la grevă împotriva facturilor umflate: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”
Nici nu văd pe cineva care să vrea, există o listă pe care o tot auzim, sunt oameni care sunt buni şi fac treabă foarte bine acolo, acasă, dar cred că funcţia de preşedinte al României implică şi altcineva şi cine vrea să preia această funcţie, cred că trebuie să arate”, a precizat el, potrivit Profit.ro.

Potrivit lui Florin Cîţu, ”va fi complicat să vadă oameni care susţin guvernarea cu PSD, să vină după aceea în campanie să spună că sunt împotriva PSD”.

”Toţi cei pe care i-aţi menţionat susţin astăzi guvernarea cu PSD-ul. Va fi complicat să cred că cineva care astăzi spune că este ok ce face PSD cu PNL la guvernare, să spună apoi, a, nu este bine. Românii sunt inteligenţi. Va fi o criză în faţa electoratului, dacă vei candida împotriva PSD trebuie să vină cineva credibil contra PSD şi cum eşti credibil împotriva PSD dacă trei ani de zile ai stat aproape de ei”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîţu, despre numirea Ligiei Deca la Ministerul Educaţiei: „Aş fi preferat să fie un membru PNL. Se simte o ruptură între membrii PNL şi conducere”

”Lucrurile sunt simple pentru mine, aş fi preferat să fie un membru al PNL. Deja este al treilea ministru, din cele câteva portofolii pe care le are PNL în acest Guvern, care nu are legătură cu partidul. De aceea preferam şi sunt sigur că puteam să găsim în PNL oameni competenţi care să preia acest portofoliu. De aceea m-am abţinut la acel vot, nu are legătură cu dacă poate sau nu să facă doamna ministru să facă faţă. Este un vot politic, al PNL şi prefer să avem membri ai PNL.

PNL are nevoie în acest moment de a-şi susţine membrii, pentru că sunt membri care lucrează zi de zi şi se uită că aceste funcţii se duc către oameni care nu sunt membri ai partidului”.

Despre faptul că Ligia Deca a lucrat la reforma ”România educată”, senatorul PNL a precuzat că ”la reformă a lucrat foarte multă lume”.

”Eu eram premier când am preluat. România Educată pentru a fi implimentat. Eu cred că avem nevoie în aceste momente şi conducerea PNL are nevoie să vină mai aproape de membrii PNL, se simte o ruptură şi acesta a fost încă un pas. Deja trei portofolii deja este prea mult să cedăm tehnocraţilor, PNL are oameni buni, pentru că altfel dăm semnalul greşit. Aici avem oameni şi cu siguranţă putem să îi scoatem în faţă”, a arătat Florin Cîţu, dând ca exemplu pe fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie.

Citeşte şi: EXCLUSIV Rareş Bogdan, despre criza energiei electrice: „În cel mai rău caz, va trebui să trecem pentru şase luni la o piaţă reglementată”