Florin Cîţu, despre posibila amânare a creşterii pensiilor cu 40 la sută. „Presiunile pe buget sunt foarte mari”

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat joi sunt presiuni foarte mari pe buget din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus şi că trebuie realizată o reevaluare pentru a se putea lua în calcul creşterea pensiilor. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 10:35
Florin Cîţu, despre posibila amânare a creşterii pensiilor cu 40 la sută. „Presiunile pe buget sunt foarte mari”

Ministrul Finanţelor a criticat PSD deoarece „nici când au promis creşterea pensiilor n-au indicat sursa, de unde se vor lua aceşti bani. Dar cum am fost nevoiţi să facem bugetul cu legislaţia în vigoare, sumele au fost cuprinse în buget”

„Fac un apel la Parlamentul României să termine cu proiectele populiste. Pe hârtie toţi putem să promitem, dar trebuie să şi livrăm. Contextul internaţional este unul foarte dificl în acest moment pentru finanţare. Toate proiectele pe care le văd că acum toate partidele le semnează, care cresc, amână la plată, taxe şi impozite. Pe hârtie pare uşor, dar este foarte periculos pentru că orice promisiune trebuie finanţată”, a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus.

Întrebat despre creşterea pensiilor, ministrul Florin Cîţu a afrimat că „presiunile pe buget sunt foarte mari”.

„Ne uităm la toate categoriile de cheltuieli importante din buget. Trebuie să facem o reevaluare, aşa cum a spus şi domnul preşedinte şi vom veni cu o soluţie zilele următoare, dar presiunea pe buget este mare, deficitul a crescut semnificativ. Trebuie să fim toţi solidari în acest moment”, a precizat Cîţu.

MAJORARE PENSII. Guvernul, trei scenarii pentru creşterea pensiilor. Varianta cu 40% este exclusă