Florin Cîţu, despre scăderea TVA la energie şi gaze: „Nu are rezultatul pe care îl presupune reducerea unei astfel de taxe în acest moment”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a explicat că nu a mai fost susţinută scăderea TVA la energie şi gaze, pentru că nu aplicarea unei astfel de măsuri nu ar avea rezultatul preconizat.

19 ian. 2022, 15:00
Florin Cîţu, despre scăderea TVA la energie şi gaze: „Nu are rezultatul pe care îl presupune reducerea unei astfel de taxe în acest moment”

Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu au avut explicaţii diferite atunci când au fost întrebaţi de ce în coaliţia de guvernare nu a mai fost susţinută scăderea TVA-ului la gaze naturale şi energie electrică.

„Nu a fost susţinută pentru că nu are rezultatul pe care îl presupune reducerea unei astfel de taxe în acest moment. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că preţul nu va scădea”, a explicat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament dacă mai este susţinută scăderea TVA la gaze şi energie, iar dacă nu mai e sprijinită măsura în coaliţie care ar fi motivul.

Întrebat de ce a renunţat PSD la propunerea privind scăderea TVA la energie electrică şi gaze naturale, el a spus că au fost găsite măsuri mai bune,

„Pentru că soluţia găsită este o reglementare mult mai bună şi oricum este un efort bugetar suficient de mare şi, cel puţin, pe zona de energie electrică facturile la consumatorii casnici sunt aproape la fel ca anul trecut. Mai mult, ne-am extins şi la IMM-uri şi la toată industria alimentară”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a susţinut că măsurile care au fost stabilite în coaliţia de guvernare cu privire la preţurile la energie electrică şi gaze naturale sunt suficiente pentru următoarele două luni.

„Consumul mare este în perioada iernii, în zona de gaze. În primul rând, trece iarna în aceste două luni şi am înţeles şi eu de la specialişti că preţul la gaze începe să fie mai mic”, a afirmat liderul PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Suntem într-o criză energetică majoră. Este un moment în care statul trebuie să intervină curajos”