Florin Cîţu, despre valul trei al pandemiei. Vor fi noi restricţii în România? Anunţul făcut de premier: Totul depinde de evoluţie!

Florin Cîţu vine cu noi infirmaţii despre modul în care evoluează valul trei al pandemiei de coronavirus în România.

08 mart. 2021, 10:27
Florin Cîţu, despre valul trei al pandemiei. Vor fi noi restricţii în România? Anunţul făcut de premier: Totul depinde de evoluţie!

Florin Cîţu, despre valul trei. Premierul a vorbit despre noi măsuri de restricție care ar putea intra în vigoare, într-o conferință de la Sediul PNL.

Florin Cîţu, despre valul trei al pandemiei. Anunţul făcut de premier

„Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri, există în continuare măsura de muncă flexibilă, există și șomaj tehnic, toate aceste măsuri care au dat rezultate anul trecut. Ele sunt în continuare în vigoare și pentru anul acesta. În ceea ce privește predictibilitatea, aici depinde doar de noi, de toți românii, să respectăm regulile. Atunci când le vom respecta, veți vedea că sunt mai predictibile.

Vom analiza situația, vom vedea evoluția, și în funcție de evoluția situației vom veni și cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”, a spus Florin Cîţu, luni dimineaţă.

Întrebat despre rapoartele pe care opinia publică le aşteaptă de la ministrul Sănătăţii, după ultimele evenimente tragice, de la spitalele din Piatra Neamţ şi Bucureşti, premierul Cîţu cere ministrului Voiculescu să vină cu rapoartele.

„Aşteptăm ca ministrul Sănătăţii să vină public cu prezentarea rapoartelor şi cu concluziile. Le va prezenta public atunci când va avea concluziile rapoartelor respective. Eu nu i-am dat niciun termen domnului ministru. Domnia sa şi-a dat nişte termene public. Eu nu i-am dat niciun termen; i-am spus când sunt gata rapoartele şi concluziile să le prezinte. Eu am rapoartele de la corpul meu de control şi acestea au fost deja depuse acolo unde trebuie să fie depuse. Dar rapoartele de la Ministerul Sănătăţii nu le am şi când le voi avea vor deveni publice”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi, scăderea deficitului până în 2024 fiind posibilă printr-o colectare mai bună, soluția fiind digitalizarea.

„Vă dezvălui o discuție pe care am avut-o la Comisia Europeană. Toată lumea ne întreabă cum putem să facem această reducere a deficitului până în 2024, de la 9,8% la 3%. Am tot văzut în spațiul public că se încălzește o ciorbă ma veche, asta cu taxele. ​Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potențial e sinucigaș, sau să crești taxe. (…)Nu sunt adeptul creșterii taxelor. Nu cred în creșterea taxelor când economia e sub potențial, e sinucigaș”, a spus sâmbătă șeful Guvernului.

Pandemia de coronavirus pare că revine în forţă în România. Cazurile cresc în fiecare zi, apar noile tulpini contagioase, iar presiunea la secţiile ATI este tot mai mare. Singura veste bună este că vaccinarea se face într-un ritm tot mai susţinut. 3.288 de cazuri noi, la doar 13.079 de teste RT-PCR și 5.096 de teste rapide antigenice. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronairus. De asemenea, au fost raportate 46 de decese. La ATI, rămân peste 1000 de pacienţi în stare critică.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 7 martie 2021: Peste 45.000 de români vaccinaţi anti-Covid în ziua protestului împotriva Legii vaccinării