Florin Cîţu, detalii despre încercarea de desfiinţare a SIIJ: „Vom încerca la Senat o modificare”

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat vineri, la finalul şedinţei de guvern, că îşi doreşte în continuare ca proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie să fie adoptat de către Parlament într-o formă apropiată celei aprobate de Guvern şi că se va încerca o modificare în acest sens, în timpul dezbaterilor din Senat.

19 mart. 2021, 16:11
Florin Cîţu, detalii despre încercarea de desfiinţare a SIIJ: „Vom încerca la Senat o modificare”

Florin Cîţu a vorbit vineri despre desfiinţarea SIIJ, după ce joi Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil proiectului, adoptând mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

„Eu am spus de fiecare dată că îmi doresc ca proiectul de lege să iasă din Parlamentul României cât mai aproape de forma pe care am adoptat-o în Guvern. În continuare discut cu colegii mei, proiectul merge la Senat şi vom încerca şi acolo să avem o modificare care să îl aducă cât mai aproape de forma pe care am aprobat-o în şedinţa de Guvern.

Rămân la opinia că aceea este forma cea mai bună pentru România astăzi”, a arătat premierul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Stelian Ion: „Secţia specială a fost un mecanism menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi”

Florin Cîţu anunţă aprobarea plfonului pentru programul Prima Casă

Guvernul a aprobat, vineri, plafonul garanţiilor pe 2021 pentru Programul „Noua Casă” în sumă de 1,5 miliarde de lei, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu, conform Agerpres.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat hotărârea prin care se acordă plafonul pentru ‘Noua Casă’. Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau acest program”, a declarat Cîţu în aceeaşi conferinţă.

Guvernul a discutat în şedinţa de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus dezbaterii publice, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Potrivit premierului, după bugetul de stat, PNRR a fost „al doilea test” al coaliţiei guvernamentale, care arată „foarte clar” că aceasta este „unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile”.

„Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. Astăzi intrăm în dezbatere publică. Toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program”, a arătat Cîţu.

El a mulţumit tuturor miniştrilor implicaţi în elaborarea PNRR, menţionându-i în special pe ministrul Cristian Ghinea şi pe vicepremierul Dan Barna, dar şi pe liderul PNL, Ludovic Orban.

„Avem astăzi, pentru dezbatere publică, un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care reprezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi. Bineînţeles, reţeaua de gaze.Vrem să construim spitale noi, spunem foarte clar în acest program. Şi, bineînţeles, şi măsuri sociale. Deci, acordăm importanţă tuturor priorităţilor. O reformă de care România avea nevoie”, a precizat premierul.

Citeşte şi: Liderul deputaţilor UDMR: „Ministrul Stelian Ion abordează subiectul Justiţiei ca un politruc”