Florin Cîțu: ”Dreapta va guverna România în următorii OPT ANI. Vom avea rezultate”

Premierul României a declarat la B1 Tv faptul că bugetul pe 2021 include sume record pentru investiții și forțează reforma mai ales a companiilor de stat. De asemenea, Florin Cîțu susține că partidul de dreapta va rămâne la guvernare pentru următorii opt ani.

03 mart. 2021, 19:14
Florin Cîțu: ”Dreapta va guverna România în următorii OPT ANI. Vom avea rezultate”

Florin Cîțu susține că Guvernul și-a propus ca bugetul să iasă din Parlament fără niciun fel de amendament, iar acest lucru nu este un atac la democrație. De asemenea acesta a precizat că niciun parlamentar nu va mai vorbi despre aceste amendamente până la viitorul buget.

„Reforma, în primul rând, a companiilor de stat. Știți foarte bine că prin buget se alocă resurse acestor companii de stat și am spus foarte clar că acele companii de stat care nu vin cu un plan de restructurare, care să arate credibil că vor putea fi profitabile în viitor, nu vor mai primi resurse de la buget. Erau câțiva perimetri la care țineam: deficitul, să fie un buget care alocă sume importante și să iasă din Parlament fără niciun fel de amendament. Astă nu este un atac la democrație. Sunt aceleași amendamente de ani, eu vreau să depășim circul ăsta. Vreau să avem un buget care se face. Nimeni nu va mai întrebat de aceste amendamente până la bugetul următor, vreau să avem proiecte și să le facem” , a declarat premierul la B1 TV.

Citește și: Premierul Cîțu cere amendarea persoanelor care nu poartă mască

”Am văzut anul trecut cum pot acești oameni din ministere, apropiați de PSD, să-ți controleze deciziile. Documente din minister apăreau pe surse. Le dădeau pesediștii pe Facebook. Mi se pare josnic să stai într-un minister și să dai documente pe ascuns” , a precizat acesta.

Florin Cîțu a precizat faptul că guvernul său va veni cu o reformă a salarizării nouă, iar cei 110 de miliarde vor fi distribuiți pe criterii de performanță, în baza unor indicatori.

„În 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, în ziua de azi 110 miliarde de lei, 27 de miliarde de lei sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oamenii care și-au făcut treaba și peste, ca o premiere, precum în mediul privat. Am înghețat în sectorul public toate salariile. Dacă se dubla performanța, mergeam mai departe. Venim cu o lege a salarizării nouă. Acești 110 miliarde vor fi distribuiți pe criterii de performanță, în baza unor indicatori – uneori, va trebui să colaborăm cu niște companii private pentru asta. Dacă vrem, să plătim mai mult, nu trebuie să dăm sporuri. Dacă merită (n.r. – angajații), să platim mai mult, dar să terminam cu ipocrizia!” , a declarat premierul României.

”Eu zic că dreapta va guverna România în următorii 8 ani, cu siguranță. Nu știu în ce formulă, dar zic că dreapta va guverna România în următorii opt ani. Avem acest mandat de patru ani, vă spun că vom avea rezultate. Am avut rezultate bune economice, anul trecut, în plină criză economică, cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Vom avea rezultate și anul acesta; veți vedea că oamenii care muncesc, care plătesc impozite, vor simți că viața se îmbunătățește în fiecare zi” , a precizat premierul.

Citește și: Florin Cîţu: „Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost eliberat din funcţie şi încă nu a fost numit un alt prefect”

”România a fost precaută și am avut și rezultate bune, asta înseamnă că am fost eficienți. Noi ne împrumutăm săptămânal de piețe și nu avem nicio problemă de finanțare. Economia a funcționat mai bine decât ne așteptam” , a declarat acesta.

Florin Cîțu susține că restricțiile de noapte sunt cea mai eficientă măsură de a limita răspândirea coronavirusului deoarece prin această modalitate sunt evitate petrecerile nocturne. ”Nu înțeleg de ce măsurile, dacă sunt mai relaxate, nu le respectăm. Este nevoie de restricția de la 23:00, evită petrecerile nocturne” , a precizat premierul.