Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment. Școlile nu se închid”

Premierul Florin Cîţu a declarat că în acest moment nu se dorește carantinarea Capitalei, indiferent că indicele infectărilor a trecut de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori în Bucureşti.

23 mart. 2021, 12:35
Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment. Școlile nu se închid”

Florin Cîțu le recomandă bucureștenilor să nu asculte scenariile și să aștepte decizia oficială a autorităților. Acesta a precizat că indicele de 6 cazuri la mia de locuitori este doar primul indice luat în calcul, iar în acest moment nu se vorbește despre o carantinare a Capitalei.

„Le spun bucureştenilor să ignore scenariile şi să aştepte deciziile. Această cifră reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm despre carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată avem alte informaţii pe care le luăm în calcul. Când vom lua decizia vă voi anunţa. În acest moment nu vorbim de carantinare. Carantina totală nu este o opţiune”, a precizat premierul.

Citește și: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment”

Premierul a precizat că școlile nu se vor închide, iar această decizie a fost luată și în cazul municipiului Timișoara. Florin Cîţu a adăugat că am putea opri singuri această pandemie dacă am respecta regulile impuse de autorități.

„Nu. A spus şi prefectul Capitalei. Încă nu am primit raportul de la prefectul Capitalei. Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment. (…) Haideţi să luăm lucrurile pe rând. Ne uităm la informaţiile pe care le avem, am luat măsuri până acum, avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Le cer tuturor cetăţenilor să respecte măsurile pe care le avem, regulile în vigoare. Am putea să oprim singuri această pandemie dacă respectăm regulile în vigoare. Aceleaşi reguli le-am avut şi în decembrie şi rata a scăzut. La ATI locurile au crescut în Bucureşti cu aproape 80 de locuri, spitalele au circuite COVID şi non-COVID. Le recomand tuturor spitalelor din România să facă aceleaşi lucruri. Putem să creştem astfel locurile în spitale şi la ATI. Există soluţii pentru a merge mai departe şi de a nu opri economia”, a subliniat Florin Cîţu

Citește și: Beatrice Mahler nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului: ”Aduce restricții și reguli dure. Este greu să le ducem”

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni.

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.