Florin Cîţu îl ameninţă pe Orban după declaraţia legată de relaţia cu Klaus Iohannis: „Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el”

Premierul şi preşedintele ales al PNL, în urma alegerilor interne de sâmbătă, de la Romexpo, Florin Cîţu a ajuns duminică la a doua zi a congresului liberal, în care va fi aleasă echipa de conducere a partidului.

26 sept. 2021, 10:05
Florin Cîţu îl ameninţă pe Orban după declaraţia legată de relaţia cu Klaus Iohannis: „Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el”

Florin Cîţu a decclarat duminică, la sosirea la Romexpo, că declaraţiile lui Ludovic Orban, făcute după anunţarea rezultatului votului în urma căruia a pierdut şefia PNL, vor trebui clarificate de acesta în Biroul Executiv.

„E posibil să fi fost o declaraţie la nervi, la supărare. Eu aşa sper. La prima şedinţă a Biroului Executiv îi voi cere lui Ludovic Orban să îşi clarifice această poziţie, pentru că programul liberal se bazează pe un parteneriat strâns cu preşedintele Iohannis, astfel încât această poziţie va trebui clarificată. Deci îi vom da lui Ludovic Orban şansa să şi-o clarifice în BEx, dacă nu o va face, o vom clarifica noi pentru el.”, a declarat Florin Cîţu, care a precizat că deocamdată nu se pune problema excluderii lui Orban din PNL.

Întrebat dacă vor exista remanieri în guvern care să-i vizeze pe miniştrii liberali care l-au susţinut pe Orban sau dacă alţi susţinători ai contracandidatului său riscă să îşi piardă funcţiile, premierul a declarat că momentan nu se discută această variantă.

„Nu, liberalii care l-au sustinut au functii in partid, vor merge mai departe. A fost o competitie electorala, poate mai dura decat se asteptau romanii, dar acum s-a terminat. Nu exista discutii despre remanire la acest moment.”, a spus Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument electoral”

Ludovic Orban, după ce Cîţu a câştigat alegerile în PNL, susţinut de preşedinte: „Între mine şi preşedintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat”

Ludovic Orban a pierdut alegerile interne din PNL. Șeful Camerei Deputaților a făcut sâmbătă primele declarații după aflarea rezultatelor şi a susţinut că va rupe orice relaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care l-a susţinut făţiş pe Florin Cîţu.

„Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea, în condițiile în care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL.

De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale pentru a realiza un salt de care România are nevoie.

Voi rămâne consecvent, îmi păstrez convingerile pt apărarea valurilor liberale. Voi continua sa acționez așa cum am făcut o și până acum, alături de colegii mei. Vreau sa vă anunț că demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu. Și vreau să vă mai spun un lucru. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai exista niciun parteneriat”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Cristian Ghinea: „Zvonurile legate de presupuse negocieri pentru a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR-PLUS sunt fake news”