Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument electoral”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic.

26 sept. 2021, 09:01
Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument electoral”

Proaspăt ales preşedinte al PNL la congresul liberalilor, desfăşurat sâmbătă la Romexpo, Florin Cîţu a făcut o serie de promisiuni, printre care creşterea veniturilor la începutul anului 2022, precizând că nu mai vrea ca aceste măriri să fie folosite drept instrument electoral.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Citeşte şi: Ludovic Orban, primele declarații după ce a pierdut alegerile din PNL: Luni îmi dau demisia de la șefia Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai există niciun parteneriat de acum


loading...