Florin Cîţu, după vizita în Ucraina: Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucţie al Ucrainei

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a făcut, miercuri, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin.

28 apr. 2022, 10:02
Florin Cîţu, după vizita în Ucraina: Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucţie al Ucrainei

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a transmis, joi, după vizita pe care a efectuat-o la Kiev, că Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucţie al Ucrainei. El a vizitat localitatea Hostomel.

”Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucţie al Ucrainei. Am transmis asta în cadrul conferinţei de presă ţinută în localitatea Hostomel”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El mai spune că Hostomel este locul unde se află Aeroportul Antonov, atacat chiar în dimineaţa zilei de 24 februarie şi unde Rusia pregătea un desant.

Florin Cîțu, primele declarații după întâlnirea cu Zelenski în Kiev: „O onoare să mă aflu în Ucraina. Vizita a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a făcut, miercuri, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin. Vizita preşedintelui Senatului a avut loc la o zi după ce în Ucraina au fost premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu a anunţat că a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de Volodimir Zelenski. ”O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irène Kälin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Experţii spun că România nu va interveni în Moldova: „Pentru Putin ar fi un balsam pentru inimă”
Ciucă, întrebat de ce Cîţu nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina: Au fost două vizite planificate separat

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat de ce preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina, că „au fost două vizite planificate separat”. „Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionat fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost”, a arătat el. Ciucă a adăugat că astfel de vizite într-o zonă de război trebuie să fie planificate „la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte”.