Florin Cîțu, primele declarații după întâlnirea cu Zelenski în Kiev: „O onoare să mă aflu în Ucraina. Vizita a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse”

Florin Cîțu, președintele Senatului, s-a întâlnit miercuri seara cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și alți oficiali la Kiev.

27 apr. 2022, 20:22

Vizita lui Cîțu are loc la doar o zi după ce la Kiev au fost președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, și Marcel Ciolacu, liderul PSD și al Camerei Deputaților. Cîțu a mers la Kiev împreună cu doi lideri parlamentari din Elveția și Macedonia de Nord.

Liderul Senatului a precizat că vizita în Ucraina a fost planificată încă de la începutul lunii aprilie și că tema principală de discuție a fost cea legată de atacul trupelor ruse asupra Ucrainei.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Șeful Senatului, Florin Cîțu, a fost întâmpinat de Ruslan Stefanchuk, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei. Alături de ei, au fost prezenți și președinții Parlamentului din Macedonia de Nord și Elveția.

„Președinții Parlamentului României, Macedoniei de Nord și Elveției vor continua să susțină Ucraina. Așa au spus când i-au văzut pe Gostomel și pe Irpin cu ochii lor. Prietenii noștri sunt gata să ne ajute la nivel bilateral și internațional, să întărească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, să contribuie la reconstrucția Ucrainei,  independența ei, suveranitatea și înflorirea ei. Vă suntem atât de recunoscători, Talat Xhaferi , Irene Kälin, Florin Cîţu. Credem că Ucraina va câștiga!”, a scris pe Facebook Ruslan Stefanchuk.

Florin Cîțu urmează să revină în Româia miercuri noaptea sau joi dimineață.

Citește și Florin Cîțu, primele imagini din Ucraina. Președintele Senatului s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski