Florin Cîţu e sigur de victorie. „După ce voi fi preşedintele PNL se vor schimba multe lucruri”

Premierul Florin Cîţu s-a referit marţi seara şi la evenimentul politic al toamnei, Congresul PNL din 25 septembrie, şi s-a declarat încă o dată convins că va câştiga bătălia pentru şefia partidului în faţa actualului preşedinte, Ludovic Orban.

22 iun. 2021, 21:58
Florin Cîţu e sigur de victorie. „După ce voi fi preşedintele PNL se vor schimba multe lucruri”

Florin Cîţu s-a arătat foarte tranşant atât cu privire la măsurile organizatorice pe care ar urma să le ia în interiorul Partidului Naţional Liberal, cât şi ca şef al Executivului, avertizându-i pe miniştri că în scurt timp urmează să fie supuşi unei evaluări. Despre bătălia din 25 septembrie, data la care au fost convocate alegerile pentru şefia PNL, Cîţu a spus sigur pe sine: „Voi fi preşedinte după Congresul PNL, iar atunci se vor schimba multe lucruri!”.

Cu privire la schimbările imediate, actualul premier a fost la fel exigent. „Evaluarea o fac aproape zilnic, dar la rectificare se trage linie și vedem. De exemplu, în legea bugetului scrie că acele ministere care nu au făcut o execuție conform planului, vor putea să piardă. Sunt companii de stat unde fără un plan de restructurare nu vor primi. Am primit pentru două sau trei companii, cu probleme foarte mari. Dacă ministrul respectiv dorește bani pentru o companie ca să meargă mai departe, trebuie să vină cu un plan de restructurare. Nu putem să aruncăm bani în găuri negre.

Citeşte şi Alocaţii 2021. Noua formulă prin care copiii ar primi alocaţia în funcţie de venitul familiei! Florin Cîţu a făcut anunţul

E o provocare a miniștrilor să vină cu un plan de restructurare. El trebuie să fie credibil, nu doar pe hârtie. Și anul trecut am avut câteva planuri care au fost luate din trecut și refăcute. Chiar și pentru TAROM a fost. Dacă tragem companii care nu au performanță, nu putem să depășim Ungaria sau Germania. Când trag linie, anunț decizia. Sunt miniștri care au o performanță foarte bună și unii care au rămas în urmă. Se vede și în sondaje. Aceştia vin, comunică, explică. Eu îi avertizez pe miniștri în timp. Niciodată nu îmi doresc o remaniere. Aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un guvern mai puternic. În acest moment nu suntem în această situație„, a declarat Florin Cîțu, într-o emisiune la TVR.

Citeşte şi Florin Cîțu, după incendiul de la Spitalul din Iași: „Era vorba de o instalație electrică la un cabinet medical. Zona trebuia reabilitată prin fonduri europene”