Florin Cîţu: "Economiştii au fost surprinşi de creşterea economică din primul trimestru"

Publicat: Marţi, 19 Mai 2020 07:57 // Actualizat: Marţi, 19 Mai 2020 07:57 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis, luni seară, că analiștii și economiștii au fost surprinși de creșterea economică de 2,4%, anunțată săptămâna trecută de Institutul Național de Statistică.

"BNR are ca obiectiv în perioada următoare asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb a leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă.

Este pentru prima oară, cred, în istoria noastră economică când politica monetară și politica fiscală (mix-ul de politici economice) lucrează împreună. Un mesaj extrem de important din partea BNR care împreună cu masurile de politica fiscală vor reduce SEMNIFICATIV impactul negativ al pandemiei în trimestrul II”, a scris Cîțu, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi:  

"Economiștii/analiștii recunosc că au fost surprinși de creșterea economică din primul trimestru și văd șanse mari pentru o revenire în V a economiei. V-am spus că datele din economia reală vor duce la revizuirea estimărilor. Opiniile ecconomiștilor, agențiilor de rating dar și ale piețelor financiare sunt importante", a adăugat ministrul Finanțelor.

Ministrul a mai spus că „greul nu a trecut”, economia fiind în mijlocul trimestrului II și „trebuie să analizăm foarte atent fiecare informație”.

„Evoluția cheltuielilor din buget depinde 100% de ce se întâmplă cu economia. Vă asigurăm că vom lua, cu responsabilititate și prudență, ce cele mai bune măsuri pentru a crește bunăstarea românilor pe termen mediu și lung”, a completat ministrul Finanțelor.

Citeşte şi:  

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR economie Finante Florin Citu ministrul Finanţelor pandemie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H