Florin Cîţu: „Era normal să-ţi dai demisia când depui o moţiune alături de AUR împotriva propriului Guvern”

Premierul Florin Cîţu îi acuză pe cei de la USR PLUS că s-au purtat ca nişte copii răsfăţaţi şi anunţă că sunt legi importante pentru români care nu pot fi adoptate. Întrebat dacă își dă demisia: „Nu dau propriul guvern jos, nu folosesc metoda Dragnea”.

06 sept. 2021, 20:17
Florin Cîţu: „Era normal să-ţi dai demisia când depui o moţiune alături de AUR împotriva propriului Guvern”

Florin Cîţu și-a convocat susținătorii la vila Lac, în această seară, la ora 21.00. Candidat la președinția PNL, împotriva actualului șef al PNL, Ludovic Orban, Florin Cîțu vrea să discute cu tabăra care-l susține despre strategia pentru următoarea perioadă.

„Hai intai sa vedem documentele. Au fost niste declaratii, nu? Cred ca am mai vazut declaratii in ultima perioada. Vom vedea care sunt pasii urmatori. Eu cred ca raul a fost facut cand s-au asociat cu AUR. Eu am spus ca in Romania coalitia de dreapta trebuie sa guverneze, dar e greu cand un partid de dreapta se asocieaza cu un partid extremist, se pare ca nu erau de dreapta”, a declarat Florin Cîţu.

„Nu e vorba de impacare aici, e vorba de interesele romanilor, acum s-au comportat ca niste copii rasfatati. Trebuie sa aprobam legea consumatorului vulnerabil, avem de aprobat OUG care compenseaza o parte din facturile romanilor, suntem inca in pandemie. Cum sa pleci ca ministru al Sanatatii in mijlocul pandemiei si sa te asociezi cu AUR? Cum sa lasi Romania fara Guvern cand tocmai semnam PNRR?. Au legitimat un partid extremist si au girat o motiune impotriva lor, doar PSD a mai facut asta. Au copiat metoda Dragnea. Romania trebuie sa fie guvernata de o coalitie de dreapta in perioada urmatoare. Veti vedea ca voi reusi sa fac majoritate in Parlament”, a mai spus Florin Cîţu.

Întrebat dacă își dă demisia: „Nu dau propriul guvern jos, nu folosesc metoda Dragnea”.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după participarea la ceremonia prilejuită de Rosh Hashanah, sărbătoarea Anului Nou Iudaic, organizată de Federația Comunităților Evreiești din România

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după participarea la ceremonia prilejuită de Rosh Hashanah, sărbătoarea Anului Nou Iudaic, organizată de Federația Comunităților Evreiești din România#FlorinCitu #GuvernulRomaniei

Posted by Partidul Naţional Liberal on Monday, September 6, 2021

”În perioada următoare trebuie să aprobăm Legea consumatorului vulnerabil şi vă spun că, dacă Parlamentul României nu aprobă într-o săptămână, voi cere în Biroul Politic Naţional al PNL să pot să îmi asum eu răspunderea la Guvern  pe această lege pentru că văd că se ţin BPR pe la 11 noaptea, pe la 12, dar niciodată nu se ţin pentru Legea consumatorului vulnerabil, se ţin pentru altceva”, a declarat luni seara, Florin Cîţu.

Miniştrii USR PLUS îşi depun mandatele, luni, după o şedinţă internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîţu.  Miniştrii USR PLUS îşi depun mandatele, luni, după o şedinţă internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîţu.

Florin Cîţu „a dinamitat conştient şi perfect responsabil” coaliţia, a spus liderul USR PLUS, Dan Barna: „Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîţu”.

CRIZĂ politică în România. Miniștrii USR PLUS şi-au dat demisia din Guvernul Cîţu. Dan Barna: „Nu se mai poate aşa!”
Barna a spus că decizia a fost luată împreună cu colegii săi, susţinută de Biroul Naţional, în condiţiile în care nu se poate merge mai departe cu un premier care „risipeşte resursele naţiunii pentru interesul politic propriu”.

Demisiile miniştrilor USR PLUS vor fi, marţi la prima oră, pe masa premierului.

USR PLUS se afla în Guvern cu şase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui – ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătăţii, Cristian Ghinea – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ciprian Sergiu Teleman – ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Rareş Bogdan după demisiile din Guvern: „Le spun aplaudacilor USR PLUS că începe şcoala. Premierul nostru actual şi viitor este Florin Cîţu”


loading...