Florin Cîţu este citat prin agent procedural de Tribunalul Bucureşti atât la Guvern cât şi la sediul PNL din Modrogan

Tribunalul București a stabilit, miercuri, citarea prin agent procedural al instanței, a premierului Florin Cîțu atât la sediul Guvernului cât și la sediul Partidului Național Liberal, în dosarul în care un membru PNL Sector 1 contestă derogarea partidului legată de vechimea demnitarului.

28 oct. 2021, 10:27
Florin Cîţu este citat prin agent procedural de Tribunalul Bucureşti atât la Guvern cât şi la sediul PNL din Modrogan

În acest proces civil îndreptat împotriva PNL Florin Cîțu a fost chemat ca intervenient de către Cristian Tudor Băcanu, membru al Camerei Deputaților, și el pârât în acest dosar.

Astfel, pentru termenul de miercuri al procesului judecătoarea a încercat, prin grefieră, citarea telefonică sau prin e-mail, ambele obținute din mediul public online.

La termenul de miercuri al procesului aceasta a anunțat însă că la niciunul dintre cele două contacte ale PNL „nu a fost nimeni de găsit”.

„Nu s-a putut efectua citarea telefonică. Nu a răspuns nimeni deși doamna grefier a insistat telefonic. Avem o lipsă de procedură.

Se impune citarea sa la sediul Guvernului. La adresa poștală a Guvernului. Citați prin agent procedural și refaceți procedura de citare către sediul PNL.

Se pare că documentele nu au ajuns efectiv la domnul Cîțu. Actele comunicate pe acel e-mail nu au fost accesate de partidul din care domnia sa face parte.

Deci dispun citarea sa prin agent procedural la sediul PNL din aleea Modrogan 1 și prin agent procedural locul de muncă, care la acest moment e în cadrul Guvernului.

Florin Cîţu a încălcat statutul PNL când a candidat la şefia partidului

Bănuiesc că domnia sa se prezintă în continuare acolo. I se vor.comunica citația si actele emise și depuse de partid în acest dosar”, a explicat magistratul în sala de judecată.

Astfel procesul intentat de Alexandru Pânișoară PNL se va relua în 3 noiembrie la Tribunalul București.

Un membru PNL Sector 1, Alexandru Pânișoară, cere în instanţă anularea a două decizii ale Biroului Politic Naţional al PNL, adoptate în 18 şi 23 august, prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL, dar şi cea prin care i-a fost admisă candidatura.

Pentru că Florin Cîțu este beneficiar direct ale celor două decizii acesta a fost chemat ca intervenient în dosarul civil pentru a-și preciza poziția și a se putea apăra.

Potrivit Statutului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii.

Citeşte şi: Bărbatul care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma, implicat într-un dosar de trafic de persoane. Parchetul a cerut o pedeapsă mai dură