Florin Cîţu este de acord cu Joe Biden, care l-a numit pe Putin „criminal de război”: „Subscriu!”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a postat un mesaj, vineri, pe Instagram, în care se declară de acord cu afirmaţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, potrivit căruia Vladimir Putin este un criminal de război.

18 mart. 2022, 13:08
Florin Cîţu este de acord cu Joe Biden, care l-a numit pe Putin „criminal de război”: „Subscriu!”

Florin Cîţu a postat un citat din declaraţia preşedintelui SUA Joe Biden, în care liderul de la Washington în numeşte pe Vladimir Putin „criminal de război”, preşedintele PNL adăugând simplu „I second that” (n.r. subscriu sau sunt de acord).

Preşedintele american Joe Biden l-a catalogat miercuri, pentru prima oară, drept un ”criminal de război” pe omologul său rus Vladimir Putin, care a lansat invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP.

”Este un criminal de război”, a spus Biden ca răspuns la întrebarea unei jurnaliste, la un eveniment consacrat luptei împotriva violenţelor conjugale, la Casa Albă, după ce iniţial a răspuns cu un „nu” la o întrebare dacă era pregătit să îl numească pe Putin în acest fel, după cum relatează AFP şi Reuters.

La scurt timp după remarcile lui Biden, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de agenţiile internaţionale de presă, a precizat că preşedintele ”vorbea din inimă şi în legătură cu ceea ce a văzut la televizor”.

”Iar acestea sunt acţiuni barbare ale unui dictator brutal în timpul invaziei sale într-o ţară străină”, a adăugat Psaki în timpul briefingului său de presă zilnic, citată de EFE şi AFP.

Citeşte şi: Cutremurător! Un ucrainean a aflat de pe Twitter despre moartea soției și a celor doi copii: ”Toată familia mea a murit în ceea ce rușii numesc operaţiune specială, iar noi numim război. Nu mai am nimic de pierdut”

Purtătoarea de cuvânt a precizat că, deocamdată, Departamentul de Stat nu a făcut o declaraţie oficială prin care să acuze Rusia de comiterea de crime de război şi că examinarea ”legală” a problemei „este încă în curs de desfăşurare” la sediul diplomaţiei americane.

Statele Unite au declarat la începutul acestei luni că ”documentează” atacurile ruseşti din Ucraina şi impactul acestora asupra civililor pentru a se asigura că Rusia este ”trasă la răspundere” dacă se constată că a comis crime de război.

După atacul rusesc asupra centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, din 4 martie, ambasada SUA din Ucraina a calificat atacul drept o „crimă de război”.

Cu toate acestea, Casa Albă a evitat să se refere în aceşti termeni la ceea ce s-a întâmplat, iar Departamentul de Stat a cerut ambasadelor sale din toată lumea să nu difuzeze tweet-ul ambasadei din Ucraina care a folosit aceste cuvinte.

Citeşte şi: Efectele devastatoare ale ”micii arme nucleare” TOS 1A BURATINO, cu care ruşii au făcut ravagii la Cernihiv. Produce leziuni interne teribile, distrugând complet organele care conţin oxigen