Florin Cîțu, mulțumit de gestionarea bugetului de stat: „Avem un an record de investiții, vom atinge rezultatul la finalul anului”

Florin Cîțu a declarat că este mulțumit de felul în care a fost gestionat bugetul de stat. Premierul a anunțat că unitățile administrativ teritoriale se vor putea împrumuta cu 130 de miliarde de la trezorerie.

28 iul. 2021, 15:47
Florin Cîțu, mulțumit de gestionarea bugetului de stat: „Avem un an record de investiții, vom atinge rezultatul la finalul anului”

Florin Cîțu

a declarat că unitățile administrativ teritoriale se vor putea împrumuta cu 130 de miliarde de la trezoreria de stat.

„În ședința de guvern de azi am aprobat o ordonanță de urgență prin care vom da posibilitatea unităților administrativ teritoriale să se împrumute de la Trezoreria Statului cu 130 de miliarde de lei. Am adoptat hotarârea de Guvern pentru ajutorarea unităților școlare din localitățile afectate de inundații, pentru refacerea infrastructurii școlare pentru 12 unități afectate.” a afirmat premierul.

Florin Cîțu a mai vorbit și despre măsurile de relaxare care se impun în privința desfășurării activităților în aer liber.

„Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august, totuși „relaxare” e un cuvânt mare. Se permite participarea la evenimente publice în aer liber până la 75 de mii de persoane, în localitățile cu incidență de maximum 2 la mia de locuitori, participanții trebuie sa fie imunizați vaccinați sau testați. Activitățile din baruri se pot desfășura la capacitate maximă, în contextul în care incidența este de 2 la mie, între orele 17-2 dimineața.”, a precizat Cîțu.

Cîțu a mai făcut declarații cu privire la ratarea țintelor de vaccinare. Premierul a menționat că ceea ce ține de Guvern a fost făcut.

„Acestea au fost niște ținte care nu au fost create din neant, sunt obiective create în legătură cu specialiștii. Am creat condiții, am achiziționat doze de vaccin, am creat spații de vaccinare. În România vaccinarea nu e obligatorie. Ceea ce ține de Guvern am făcut.” a declarat Cîțu.

Premierul s-a declarat, de asemenea, extrem de mulțumit de investițiile făcute de administrația locala și centrală

„Investițiile sunt la un nivel record, însă dacă mă uit la execuția bugetară se poate mai mult. Trebuie revăzut modul în care a fost programată execuția bugetară. Am spus colegilor să revizuiască. Avem un an record de investiții, vom atinge rezultatul la finalul anului.”

Premierul a discutat despre măsura pentru impozitarea bacșișului din industria horeca.

„Vreau să discut această măsură și cu cei care primesc bacșișul. Cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Vreau să știu care va fi impactul direct.”, a mai adăugat premierul.

Florin Cîţu face gafă după gafă. Premierul spune că PNL e „cel mai mare partid din opoziţie”

Florin Cîţu

face gafă după gafă. În contextul în care se mira de faptul ca Nicuşor Dan nu s-a înscris în Partidul Naţional Liberal, Florin Cîțu a uitat pentru un moment ca liberalii se afla la guvernare.

„Nu sunt nemulțumit, sunt nedumerit că nu a intrat în PNL. Existau foarte multe variante. Să fii membru al PNL este o mândrie. Este cel mai mare partid politic din opoziție. Din…De la putere. De pe dreapta. Vom fi cel mai mare partid politic din România. Ca să fii membru PNL este o mândrie. De aceea sunt nedumerit. Atât.”, a declarat premierul, marți seară, la Digi24.

De altfel, tot marţi, premierul Florin Cîţu a declarat marţi că ar vrea ca în PNL să existe o competiţie sănătoasă, care să permită celor mai buni oameni din partid să ocupe funcţii înalte.

Florin Cîţu a afirmat şi că un lider trebuie să-şi asume ratarea obiectivelor şi să accepte consecinţele unor astfel de eşecuri, în ciuda faptului că premierul a anunţat două ţinte clare ale campaniei de vaccinare, ambele ratate: 5 milioane de vaccinaţi până la 1 iunie şi 10 milioane până la 1 septembrie.

„Nu simt că actul de guvernare e afectat pentru alegerile din PNL. Nu a fost nici un ministru care să aibă de suferit din urma competiției frumoase din PNL. O să scoată ce e mai bun în urma acestei competiții.

Eu am avut o campanie pozitivă. De fiecare dată colegii mei să-și aducă aminte că suntem aici pentru români. Noi suntem aici pentru români. Le-am spus de fiecare dată de ce îmi place această efervescență: prin competiție avem obiective și liderii adevărați știu că atunci când se ating obiective, și avem foarte multe exemple în PNL, unde liderii știu că și-au atins obiectivele, performanța le-a fost recunoscută și liderii rămân mai departe.