Florin Cîţu exclude posibilitatea de a face parte din Guvernul Ciucă şi orice alianţă cu PSD-ul: „Suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Acest lucru nu e compatibil cu ce a spus PSD-ul până acum”

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv. Totodată, acesta a declarat că PNL nu va face niciodată alianţă cu PSD, anunță News.ro.

24 oct. 2021, 13:23
Florin Cîţu exclude posibilitatea de a face parte din Guvernul Ciucă şi orice alianţă cu PSD-ul: „Suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Acest lucru nu e compatibil cu ce a spus PSD-ul până acum”

Întrebat, duminică, la intrarea în sediul central al PNL, dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor guvern condus de generalul Ciucă, Cîţu a precizat că nu se pune problema, întrucât are mult de muncă la partid. Totodată, Cîţu a adăugat că, în prezent, lucrează împreună cu premierul desemnat pentru conturarea unei majorităţi care să susţine Guvernul.

Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid… Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”, relatează Agerpres.

Citeste si Dan Vîlceanu: „Nicolae Ciucă a fost propunerea venită din partea lui Florin Cîţu, nu din partea preşedintelui Iohannis. Nu se va reface USL-ul, vom avea un guvern minoritar PNL-UDMR”

Referindu-se la o eventuală preluare a funcţiei de preşedinte al Senatului odată cu instalarea unui Guvern PNL-UDMR, Cîţu a declarat că, deocamdat, îşi concentrează eforturile în altă direcţie, şi anume caută susţinere pentru ca guvernul Ciucă să treacă în Parlament:

E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici. Dar, deocamdată, (…) nu se discută aşa ceva. Mă concentrez în fiecare zi pentru a avea majoritatea necesară să trecem acest guvern. Este foarte important. Veţi vedea că şi în programul de guvernare sunt măsuri pe care sunt sigur că le vor susţine şi cei de la USR, măsuri importante, pe care împreună le-am negociat în trecut. Deci, nu cred că e vreo problemă şi acolo”.

Citeste si UDMR abordează una dintre problemele mai mari decât pandemia pentru România! Kelemen Hunor: “Propunem în programul de guvernare încurajarea natalităţii!”

Întrebat dacă exclude ca, după perioada de tranziţie, PSD şi PNL să intre împreună la guvernare, Cîţu a negat cu vehemenţă.

Moţiunea, tot Congresul din 2021, a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi  suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”, a adăugat premierul interimar.

Ulterior, Cîţu a revenit cu o postare pe Facebook, în care a afirmat că responsabilitatea este singura soluţie şi le transmite reprezentanţilor USR şi PSD să lase deoparte interesele politice în această perioadă critică.

Responsabilitate – aceasta este singura soluţie în acest moment. Cei de la USR şi PSD trebuie să înţeleagă şi să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate şi dorinţa de a găsi soluţii. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Şi, mai important, trebuie să şi arătăm că suntem dispuşi să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate şi liberalism!„, a scris Florin Cîţu.