UDMR abordează una dintre problemele mai mari decât pandemia pentru România! Kelemen Hunor: “Propunem în programul de guvernare încurajarea natalităţii!”

Kelemen Hunor a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii pe care o reprezintă s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare.

23 oct. 2021, 21:49
UDMR abordează una dintre problemele mai mari decât pandemia pentru România! Kelemen Hunor: “Propunem în programul de guvernare încurajarea natalităţii!”

Kelemen Hunor a precizat, totodată, că a insistat ca în Programul de guvernare să fie cuprinse şi măsuri pentru încurajarea natalităţii.

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor vrea să aducă modelul Ungariei în România şi să ofere stimulente familiilor care fac mai mulţi copii

Acesta a abordat şi o altă problemă care se află pe lista de priorităţi a UDMR, încurajarea natalităţii: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

În 2019, Parlamentul ungar a votat o lege prin care urmăreşte să încurajeze familiile să faca mai mulţi copii. În acest scop, guvernul de la Budapesta le oferă familiilor împrumuturi fără dobândă şi stimulente fiscale.

Concret, cuplurile căsătorite în care femeia nu a împlinit vârsta de 40 de ani pot primi un împrumut fără dobânda în valoare de 10 milioane de forinţi ( 35.000 de dolari).

Citeste si Ciprian Ciucu, liderul PNL București, deranjat de o eventuală alianță cu PSD: „USR ar trebui să fie la guvernare”

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

  • aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;
  • program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;
  • program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;
  • bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;
  • extinderea programelor de tip after school;
  • facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

Citeste si Concluzii în urma discuției dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. PSD nu va susține Guvernul Ciucă în lipsa unui program de guvernare. Lista măsurilor urgente propuse de PSD