Florin Cîţu explică votul împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală: „A fost o eroare”

Premierul Florin Cîțu susţine că votul său împotriva cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis la legea privind educația sexuală este "o eroare".

24 iun. 2021, 14:52
Florin Cîţu explică votul împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală: „A fost o eroare”

Florin Cîţu explică votul împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală: „Votul a fost o eroare, poate să nu se audă bine ce spui prin telefon. Se mai pot întâmpla astfel de erori, este doar eroare. Opinia mea clară pe acest subiect am spus-o, este foarte bine că avem o decizie care nu ține cont de decizia Parlamentului și susțin această decizie”, a spus premierul.

Florin Cîţu explică votul împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală

Premierul Florin Cîțu a votat, marți, în Senat, împotriva cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis la legea privind educația sexuală. Ulterior, acesta a declarat la TVR că este „supărat” după votul din Senat. Întrebat despre votul colegilor săi, Cîțu a spus „Aș fi votat altfel”.

Citeste si Premierul Cîţu nu vrea schimbarea buletinelor: „Nu am argumentele care să susțină ideea scoaterii adresei din cartea de identitate”

Potrivit înregistrării votului, premierul Florin Cîțu a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis. Votul înregistrat online al premierului este pentru respingerea cererii președintelui și pentru păstrarea legii în forma actuală, în care educația sexuală este înlocuită cu educație sanitară, iar participarea la ore se face doar cu acordul părinților.

Predarea educației sexuale, puternic contestată de grupurile conservatoare din Parlament

Au fost 105 voturi pentru respingere, un vot împotrivă, al senatoarei Alina Gorghiu și 24 de abțineri, ale celor din USR PLUS. Senatorii PNL, PSD și AUR au votat pentru respingerea solicitării președintelui, care susținea în cererea de reexaminare că, în forma actuală, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală. PSD, PNL și AUR au contestat introducerea orelor de educație sexuală și au susținut varianta legii în care cursurile sunt denumite „educație sanitară”, iar participarea copiilor la ore, condiționată de acordul scris al părintelui.

Predarea educației sexuale este puternic contestată de grupurile conservatoare din Parlament. La dezbaterile de săptămâna trecută, senatori de la PSD și AUR au susținut că legea are un „interes ideologic” și că „sunt chestiuni absolut abominabile, lucruri care nu sunt potrivite pentru copilași”.

Citeste si Florin Cîţu anunţă MAREA RELAXARE de la 1 iulie: „Barurile şi restaurantele, deschise până la ora 2, evenimente sportive cu capacitate de 50%” VIDEO