Florin Cîţu face anunţul aşteptat de români pentru ieşirea din pandemie: „Am promis, am făcut. România, hai că se poate!”

Premierul Florin Cîţu a vorbit în nenumărate rânduri de importanţa campaniei de vaccinare ca singură soluţie pentru relaxarea restricţiilor şi, în final, pentru ieşirea din pandemie, iar joi a făcut un anunţ extrem de important, cu câteva minute înainte de publicarea bilanţului zilnic al imunizării pe teritoriul României.

06 mai 2021, 18:06
Florin Cîţu face anunţul aşteptat de români pentru ieşirea din pandemie: „Am promis, am făcut. România, hai că se poate!”

Florin Cîţu a declarat că primul obiectiv al campaniei de vaccinare, de care depinde începerea relaxării de la 1 iunie, este ca până la această dată să fie imunizaţi minimum 5 milioane de români, şi a explicat că acest lucru este posibil, dacă în perioada rămasă vor fi administrate 100.000 de doze de ser pe zi.

Joi premierul a postat pe Facebook, cu câteva minute înbainte de ora 18, când este publicat bilanţul zilnic al vaccinării, faptul că în ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost administrate 100.454 doze de vaccin.

„100 454 persoane vaccinate, în ultimele 24 de ore. Am promis, am făcut! România, hai că se poate!”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu anunță renunțarea la restricții din vară: Fără mască pe plajă de la 1 iunie. În august vom avea a doua relaxare

Premierul Cîțu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții sectorului HoReCa și a anunțat noile măsuri discutate pentru a fi implementate în România.

-După un an de zile de pandemie vreau să arăt că putem deschide sezonul estival. După discuția de azi am încredere că așa va fi. Am avut niște soluții foarte bune. Am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes pe litoral trebuie să lucrăm împreună. Vreau să-i asigur pe toți de susținerea mea. Avem mai multe propuneri ce vizează industria turismului de pe litoral. Pe unele dintre ele le știți, să putem fi pe plajă fără mască, la restaurant la capacitate maximă, în anumite condiții, la hotel la fel.

-Am primit soluții foarte bune pe care le vom rediscuta mâine. Vom avea aceste soluții aprobate la timp. Toată lumea a înțeles că nu putem deschide totul de la 1 iunie.

-Redeschidem în 2 etape: la 1 iunie prima relaxare și a doua de la 1 august.

-Astăzi știm că se poate verifica dacă persoanele sunt vaccinate prin CNP. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Vom vedea cum vom deschide restaurantele. E ușor să verificăm dacă cineva e vaccinat.

-Încercăm să avem 5 milioane de persoane vaccinate ca să putem avansa relaxarea.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu îl spulberă pe Năsui după decizia de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: „Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta!