Florin Cîţu: Guvernul foloseşte pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent

Vicepreşedintele PNL, senatorul Florin Cîţu, precizează, într-o postare pe Facebook, că, prin modificările aduse Codului Fiscal, costul angajatorilor cu salariul minim creşte cu 10%, iar contribuţia la Pilonul ll de pensii nu creşte proporţional cu salariul brut, concluzia sa fiind că Guvernul foloseşte pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 08:23
Florin Cîţu: Guvernul foloseşte pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent

„Costul angajatorilor cu salariul minim CRESTE cu 10%! Pentru toţi angajatorii, privat şi stat!”, susţine Câţu, referindu-se la noul Cod Fiscal rezultat în urma modificărilor decise miercuri de Guvern.

El mai afirmă că salariul net scade dacă salariul brut creşte cu mai putin de 20%, consecinţă valabilă pentru toţi angajaţii, de la stat şi din mediul privat.

„Companiile cu cifra de afaceri până la 1 milion de euro plătesc impozit de 1% pe cifra de afaceri – au nu au profit, plătesc impozit! (Google, Amazon, Facebook etc. nu ar fi apărut niciodată într-un astfel de sistem de impozitare)”, comentează liderul liberal.

În ceea ce priveşte contribuţia la Pilonul II de pensii, el spune că aceasta nu creşte proporţional cu creşterea salariului brut.

„În funcţie de deficitul la bugetul de stat, rămâne la fel în sumă absolută sau cel mai probabil scade. Astfel, guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent”, conchide Florin Cîţu.

PNL a anunţat miercuri anunţă iniţierea moţiunii de cenzură şi organizarea de proteste în stradă, urmare a măsurilor fiscale adoptate de Guvern, preşedintele PNL, Ludovic Orban spunând că, pentru moţiunea de cenzură, se va apela la ”susţinerea fiecărui partid politic şi a fiecărui parlamentar”.