Florin Cîţu: „Guvernul pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatori”. Ce măsuri a mai anunţat ministrul Finanţelor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că pregătește motivații fiscale pentru angajatorii bun-platnici, dar și câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

19 mai 2020, 07:59
Florin Cîţu: „Guvernul pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatori”. Ce măsuri a mai anunţat ministrul Finanţelor

„A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, și am intrat și cu IMM-Invest, dar și cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare (…). Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe și vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce.

În același timp, pregătesc motivații fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veți vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute. În același timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt și câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire„, a spus Florin Cîțu, la B1 TV.

Citeşte şi Klaus Iohannis, două şedinţe de urgenţă pe tema coronavirus. Preşedintele i-a chemat pe miniştri la Cotroceni

Potrivit acestuia, la ora actuală se caută soluții pentru a-i ține în țară pe românii care au revenit, iar în sectorul retail este nevoie de un număr de 10.000 de persoane. „Căutam forță de muncă calificată și voiam să vină românii în țară să lucreze. Până acum o lună și ceva aveam probleme cu forța de muncă. Și acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcțiilor, rezidențial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile și veți vedea că vor continua.

Premierul a spus foarte clar că (autostrada – n. r.) Sibiu-Pitești este un obiectiv principal, mai există și extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forță de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forță de muncă. Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluții pentru a-i ține în țară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în țară, haideți să facem ceva pentru ei, condiții pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuși și acest lucru„, a mai spus ministrul Finanțelor.