Sectorul din România care angajează URGENT 10.000 de persoane. Florin Cîţu: Încercăm să îi ţinem în ţară pe românii care au venit

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat faptul că există sectoare care vor să angajeze 10.000 de români, în special a celor reveniţi din străinătate. Guvernul caută soluţii, inclusiv prin ajutoare date angajatorilor. 

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 07:21
Sectorul din România care angajează URGENT 10.000 de persoane. Florin Cîţu: Încercăm să îi ţinem în ţară pe românii care au venit

„Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. 

Citește și: Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 53% în primele luni ale anului

Ministrul susține faptul că companiile mari caută în această perioadă 10.000 de persoane. Sectoarele în cauză sunt construcții, rezidențial, unde o mare parte din români lucrau în afară.

”Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua. Premierul a spus foarte clar că Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forţă de muncă” , a declarat ministrul.

Florin Cîțu susține că cea mai importantă provocare pentru guvern este găsirea de soluții pentru a-i ține pe români în țară.

”Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru”, a susţinut ministrul Finanţelor. 

Ministrul a anunţat că pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatorii bun-platnici, dar şi câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

„A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, şi am intrat şi cu IMM-Invest, dar şi cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare (…). Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe şi vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce. În acelaşi timp, pregătesc motivaţii fiscale pentru angajatori” , a declarat Florin Cîțu.


loading...