Florin Cîţu: „Guvernul va prelungi joi starea de alertă”. Ce a spus premierul despre sărbătorile de Paşti

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată urmând să fie prevăzute şi restricţiile de circulaţie privind Paştele ortodox, a anunţat premierul Florin Cîţu.

07 apr. 2021, 16:28
Florin Cîţu: „Guvernul va prelungi joi starea de alertă”. Ce a spus premierul despre sărbătorile de Paşti

Florin Cîţu a anunţat că Executivul va aproba, într-o şedinţă joi, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Tot atunci va fi luată şi o decizie cu privire la noaptea de Înviere şi dacă va fi schimbată ora 2.00 dimineaţă pentru Paştele ortodox prevăzută în decizia iniţială a CNSU.

„Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei Guvernului ce vor face autorităţile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere, conform News.ro.

Conform deciziei CNSU aprobate de Guvern pe 25 martie, este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Paştele catolic şi Pesah.

Florin Cîţu o contrazice pe Andreea Moldovan pe tema lockdown-ului: „M-am opus total! Mergem în direcția relaxării”

Florin Cîțu a vorbit, după ședința de guvern, despre ideea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, de a băga România în lockdown timp de două săptămâni pentru a reduce numărul pacienților confirmați cu COVID.

Cu privire la lockdown-ul de 2 săptămâni, menţionat ca soluţie de Andreea Moldovan, Florin Cîțu a mărturisit că s-a opus total.

„Era o discuţie teoretică. Nu luăm în calcul o carantinare, nu va fi niciun lockdown, m-am opus total. Mergem în direacţia relaxării, dar trebuie să ne vaccinăm. Astfel nu avem şanse.”, a declarat premierul.

Citeşte şi: Ce i-ar spune Andreea Moldovan senatoarei Diana Șoșoacă dacă ar vedea-o fără mască: „Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm”

 


loading...