Florin Cîțu i-a băgat în ședință pe miniștri și prefecți după inundațiile din țară: „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situații. Nimeni să nu își ia concediu zilele acestea!”

Premierul Florin Cîțu a convocat prefecții, miniștrii și pe Raed Arafat la o videoconferință, după ce ploile abundente, inundațiile ce s-au format în urma lor și vijeliile au făcut prăpăd în toată țara.

19 iun. 2021, 13:28
Florin Cîțu i-a băgat în ședință pe miniștri și prefecți după inundațiile din țară: „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situații. Nimeni să nu își ia concediu zilele acestea!”

Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, în timpul videoconferinţei, că doreşte o evaluare a situaţiei, îndemnând ca toată lumea să fie precaută. „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”, a subliniat Cîţu.

„Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile, în câteva judeţe, Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, avem acei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare”, a declarat Florin Cîţu.

El a arătat că vrea să facă o evaluarea a zilei de vineri, în urma fenomenelor meteo.

„Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi. Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”, a precizat Cîţu.

La videoconferinţă a participat şi minsitrul de Interne, Lucian Bode, cel al Mediului, Tanczos Barna, şi şeful DSU, Raed Arafat.

Citiți și Imagini apocaliptice! Zeci de județe din țară, distruse de inundații și vijelii

Dezastrul provocat de ciclonul format în Marea Neagră s-a dezlănțuit. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă, iar inundațiile și furtunile au făcut ravagii în mai multe județe din țară.

Zeci de drumuri și gospodării au fost acoperite de ape, culturile agricole au fost distruse. Doi oameni au murit după ce au fost luați de ape, mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, copacii au căzut, adăposturi de animale au fost inundate și lista evenimentelor neplăcute cauzate de vremea rea poate continua.

Citiți și Avertizări meteo cod galben și portocaliu! Ploile torențiale și vijeliile continuă să facă dezastru în țară