Imagini apocaliptice! Zeci de județe din țară, distruse de inundații și vijelii

România a fost pusă din nou la grea încercare de vremea rea. Dezastrul provocat de ciclonul format în Marea Neagră s-a dezlănțuit. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă, iar inundațiile și furtunile au făcut ravagii în mai multe județe din țară.

19 iun. 2021, 09:28

Zeci de drumuri și gospodării au fost acoperite de ape, culturile agricole au fost distruse. Doi oameni au murit după ce au fost luați de ape, iar altul este căutat după ce s-a rupt un podeț. Mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, copacii au căzut, adăposturi de animale au fost inundate.

O viitură pe râul Zăbala s-a produs în Vrancea, astfel că drumurile de acces spre satul Brădăceşti, comuna Nereju, au fost distruse. Ulterior, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că a fost amenajată o punte de lemn peste podul de beton aflat în construcţie, pentru circulaţia pietonilor.

Tot în satul Nerejeu, 10 muncitori au rămas izolați într-o zonă acoperită de apă. Aceștia au fost surprinși de viitură și s-au adăpostit într-un vagon. Pompierii și salvamontiștii au intervenit.

Momente de panică au fost și în județul Hunedoara. Totul după ce, din cauza vijeliilor, acoperișul unui bloc s-a prăbușit peste 3 autoturisme.

În localitatea Almaș din județul Neamț, salvatorii au intervenit de urgență după ce un bătrân de 78 de ani a fost luat de viitură. Bărbatul a fost scos din viitură în stop cardio respirator și cu toate că medicii l-au resuscitat minute în șir, inima lui a cedat.

Dezastru și la Cluj acolo unde o ploaie torențială a inundat mai multe case, iar o schelă a fost dărâmată de vânt.

Drumurile au fost inundate și în Botoșani acolo unde apa ajungea la jumătatea mașinilor.

O tragedie a avut loc și în Galați, un bărbat de 45 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut într-o canalizare neacoperită, plină cu apă de ploaie. Bărbatul ar fi avut o sacoșă în mână, care la un moment dat i-a căzut. Când s-a aplecat dupa ea însă, acesta a căzut și nu a mai putut să iasă din canalizarea care se afla în lucrări. Oamenii legii au intervenit însă până la sosirea lor, bărbatul a murit înecat.

Animalele ținute în adăposturi în Galați au avut și ele de suferit. Locuințele sărmanilor câini au fost inundate, iar aceștia s-au văzut nevoiți să se urce pe coteț pentru a fi în siguranță. 500 de animale de la adăpostul din Galați au avut de suferit din cauza ploilor abundente.

Și în Capitală au fost probleme. Au fost inundate mai multe drumuri, iar șoferii au circulat cu mare greutate. Mai mult, multe dintre apartamentele situate la demisolul unui bloc nou din oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, au fost inundate, iar proprietarii şi-au văzut în câteva minute mobila scufundată în apa refulată din toalete.

Din păcate, de ploi nu scăpăm până la finalul lunii iunie. Ploile abundente, furtunile vor continua în mare parte a țării.