Florin Cîţu îi dă replica lui Ciolacu: „Pot preda mandatul dacă nu fac față. Nu e nicio rușine!”

Președintele Senatului Florin Cîțu a declarat luni, în legătură cu modificările la Codul Fiscal, că discuția nu își are rostul, având în vedere mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă.

20 iun. 2022, 12:51
Florin Cîţu îi dă replica lui Ciolacu: „Pot preda mandatul dacă nu fac față. Nu e nicio rușine!”

Fostul premier al României, Florin Cîţu, lansează și el un atac împotriva celor de la PSD. Cîțu le transmite social democraților să preda mandatele dacă nu sunt în stare să guverneze. Declarația vine în contextul în care sunt tensiuni în coaliția de guvernare, totul plecând de la unele propuneri în economie.

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa PNL: M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției. Liderul PSD vrea plafonarea preţului la carburanţi

„Dacă vrei să scadă prețurile, soluția e la ministerul finanțelor și banca centrală. Sunt pregătit și când vine vorba de economie PNL are cele mai bune soluții. Dacă nu pot să facă față (n. r.: cei de la PSD), nu e nicio rușine. Pot preda mandatul.

PNL are un obiectiv, un proiect de guvernare de care se ține, un program PNRR. E trist că PSD iese cu astfel de declarații”, a spus Cîțu.

Președintele Senatului Florin Cîțu a declarat luni, în legătură cu modificările la Codul Fiscal, că discuția nu își are rostul, având în vedere mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. „Președintele PNL a spus că nu se modifică taxele. Președintele României a spus că nu recomandă acest lucru”, a spus Cîțu.

„Nu văd scopul. Președintele PNL a spus că nu se modifică taxele. Președintele României a spus că nu recomandă acest lucru. Nu văd de ce discutăm despre aceste taxe, nu văd de ce am face acest lucru, când președintele și premierul României spun că nu se introduce taxe. (…) PNL a spus clar că nu introduce taxe, punct. Eu n-am văzut discuții în PNL cu introducere de taxe”, a spus Cîțu.

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a afirmat că atunci când vine vorba de domenii precum justiţia, economia şi finanţele, PSD ar trebui să tacă ani de zile de acum înainte, aşa ar fi de bun simţ. El a mai spus că, în cazul în care ar decide din companii sau investitori să plece din România, dacă de la 1 iulie PSD ar impune taxele pe care le are în plan, atunci nu i-ar învinovăţi pe cei din sectorul privat faţă de care social-democraţii duc „un atac furibund”.

Florin Cîţu a declarat luni, în legătură cu modificările la Codul Fiscal, că discuția nu își are rostul, având în vedere mesajele transmise de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă. „Președintele PNL a spus că nu se modifică taxele. Președintele României a spus că nu recomandă acest lucru”, a spus Cîțu.

„Ştiţi foarte bine că de la 1 aprilie eu nu am mai participat la nicio discuţie la coaliţie, deci chiar nu ştiu ce se discută în coaliţia de guvernare despre fiscalitate. Noi toţi aflăm informaţii din spaţiul public. Nu am eu personal informaţii la prima mână. Eu cred că orice român de bun simţ gândeşte la fel ca mine. Când e vorba de două domenii – justiţie şi economie, finanţe, PSD ar trebui să tacă câţiva ani de zile de acum înainte. Deci aici cred că sunt în asentimentul tuturor românilor când spun aşa ceva. Din primul moment în care PSD a venit la guvernare a început un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cât am putut, dar văd că acest atac continuă cu termene limită şi este clar că nu se vor opri”, a afirmat Florin Cîţu, luni la Parlament.

marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii PSD, despre discuţiile din coaliţie privind modificările aduse Codului Fiscal, că s-a săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există în România. El a mai spus că trebuie plafonat preţul la combustibili, iar noile măsuri trebuie adoptate cât mai repede, prin Ordonanţă. Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie ”ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”.

Florin Cîţu, atac la PSD: În doi ani de guvernare PNL nu s-a vorbit de creşterea taxelor. După 6 luni cu PSD întreg sectorul privat e bulversat
El a susţinut necesitatea refomei pensiilor, salarizării bugetarilor şi reformei în administraţia publică, apreciind că orice politician care nu face reforme este susceptibil de subminarea economiei naţionale. ”Liberalii se gândesc la România de mâine”, a precizat Florin Cîţu, care a lansat şi o provocare pentru liderul PSD Marcel Ciolacu, ”cu mandatele pe masă”: să scadă taxele şi totuşi să crească veniturile la buget, aşa cum au făcut liberalii în 2020 şi 2021.