Florin Cîțu îi demolează pe cei din USR PLUS: „Să-și dea seama ce greșeală fac. Le cer să se gândească bine, nu ne putem permite această criză politică”

Florin Cîțu le-a transmis celor din AUR că legea este pentru toți, chiar și pentru parlamentari, și că nu au nicio scuză pentru faptul că nu au purtat masca de protecție.

10 sept. 2021, 14:08
Florin Cîțu îi demolează pe cei din USR PLUS: „Să-și dea seama ce greșeală fac. Le cer să se gândească bine, nu ne putem permite această criză politică”

Florin Cîțu le-a sugerat celor de la USR PLUS să își dea seama ce greșeală fac pentru că s-au aliat cu AUR. „Dacă nici lucrurile astea nu îi determină pe membrii USRPLUS să se dezică de liderii partidului, nu știu ce ar mai putea să o facă”, a spus premierul.

„Regulile sunt aceleași pentru toți! Cine crede că e deasupra legii doar pentru că este parlamentar, se înșală! Vreau să văd că autoritățile statului își fac treaba și îi amendează pe parlamentarii AUR care nu au purtat mască ieri în Parlament. Nu există nicio scuză!

Circul pe care l-am văzut ieri în Parlament, cu aleși care nu respectă reguli în plină pandemie și cred că doar dacă țipă și bruschează un alt deputat din Parlament își impun punctul de vedere, ar trebui să îi facă pe cei de la USR PLUS să își dea seama, în al 12-lea ceas, ce greșeală fac.

Dacă nici lucrurile astea nu îi determină pe membrii USRPLUS să se dezică de liderii partidului, nu știu ce ar mai putea să o facă. Le cer să se gândească bine, pentru că nu ne putem permite această criză politică”, a declarat Florin Cîțu pe pagina lui de Facebook.

„Credeam că suntem la masă cu un partid proeuropean. Astfel de atitudini nu pot fi tolerate”

Florin Cîţu îl acuză pe liderii USR PLUS că au susţinut acţiunile politicienilor AUR de la citirea moţiunii de cenzură din Parlament, în momentul în care au încercat să-l înlăture în mod agresiv pe Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, de la prezidiul plenului reunit.

„Fac apel la toți oamenii din USR care încă simt proeuropean și vor democrație în România să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament de ieri.

Avem probleme de rezolvat. Nu ne putem permite această criză politică. Cer maturitate și responsabilitate la oamenii politici să înțeleagă situația prin care trece nu numai România, toată Europa. Suntem în pandemie și nu ne permitem să avem o criză politică.

Și acum spun. Poți să retragi moțiunea și să vii la masă să discutăm. Deși, după ce ai legitimat un partid cum este AUR, după ce am văzut ieri în Parlament președintele USR stând pasiv și uitându-se cum acei parlamentari fără mască bruscau un coleg de-al meu și chiar nu spuneau nimic, astfel de atitudini nu pot fi tolerate. Avea posibilitatea președintele USR, Dan Barna, ieri în Parlament să pună stop, să fie el care pune stop acestor evenimente”, a declarat Florin Cîţu.