Florin Cîţu îl desfiinţează pe Cătălin Drulă. „Și la Transporturi sunt proiecte cu execuție aproape zero. Au o bilă neagră”

Florin Cîţu s-a arătat nemulţumit pe motiv că majoritatea ministerelor nu au execuţie bugetară bună. Premierul nu a ezitat să nominalizeze portofoliile cu probleme, printre care Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR PLUS).

29 iul. 2021, 13:19
Florin Cîţu îl desfiinţează pe Cătălin Drulă. „Și la Transporturi sunt proiecte cu execuție aproape zero. Au o bilă neagră”

Florin Cîţu îl desfiinţează pe Cătălin Drulă. Premierul susţine că ministrul Transporturilor, portofoliu controlat de USR PLUS, se numără printre instituţiile care au cerut bani de la începutul anului, însă au proiecte pentru care execuția bugetară este aproape zero.

„Sunt 38 de miliarde cerute de ministere la rectificare. Sunt solicitari exagerate pe toate ministerele. Noi vrem să reducem deficitul, nu să îl creștem. Dar vom aloca acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiți banii. Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului.”, a declarat Florin Cîţu, înainte de o discuție la ministerul Finanțelor, acolo unde deţine conducerea interimară.

Potrivit Digi24, premierul a anunţat că va prezenta situația execuției bugetare și ca va trimite propunerea de rectificare de la ministerul Finanțelor fiecărui ministru în parte.

„Voi prezenta situatia si vom trimite catre ministere propunerea ministerului Finanțelor. Nu sunt foarte multe ministere care au cheltuit banii, a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban, un nou atac la Florin Cîţu: Nu înțeleg de ce premierul stă interimar la Finanțe, avem oameni capabili în PNL

Florin Cîţu îl desfiinţează pe Cătălin Drulă. „Nu suntem în Guvern să ne protejam colegii”

Întrebat despre proiectele menţionate în buget care au execuţie aproape zero, premierul a răspuns: „Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor”.

Florin Cîţu nu l-a menajat nici pe vicepremierul Dan Barna, care a spus că „lucrurile arată bine” pentru ministerele USR PLUS privind execuţia bugetară.

„Nu suntem în Guvern să ne protejam colegii”, i-a transmis Cîțu, conform sursei citate.

Întrebat dacă este posibil să fie vizaţi de o remaniere miniştrii care nu au cheltuit banii, premierul a spus că „au o bilă neagră”.

„Au o bilă neagră dar nu înseamnă că vor avea o altă decizie. Vom vedea cum putem îmbunătății situația”, a mai spus Florin Cîțu.

De asemenea, şeful Executivului nu a ezitat să-l critice pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros (PNL), pe care l-a acuzat că nu a scos din buget „programele aprobate de Dragnea”.

„La ministerul Agriculturii aș vrea să văd că programele aprobate de Dragnea nu mai rămân în buget. Aștept încă acest lucru. Sunt multe programe care nu dau rezultate”, a conchis Florin Cîțu.

Citeşte şi: Jumătate de tonă de cocaină, descoperită într-un depozit din Chiajna. „Marfa” era plasată în cutii de banane VIDEO


loading...