Ludovic Orban, un nou atac la Florin Cîţu: „Nu înțeleg de ce premierul stă interimar la Finanțe, avem oameni capabili în PNL”. Reacţia premierului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că nu este de acord cu "nicio altă remaniere" în Guvernul Cîţu, dar este de acord că este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor. În acelaşi timp, Ludovic Orban spune că nu înțelege de ce premierul Florin Cîţu se încăpăţânează să stea interimar 45 de zile la Finanţe, deşi PNL, care ar trebuie să nominalizeze un nou nume pentru acest portofoliu, are oameni capabili care ar putea să preia conducerea acestui minister.

29 iul. 2021, 12:25
Ludovic Orban, un nou atac la Florin Cîţu: „Nu înțeleg de ce premierul stă interimar la Finanțe, avem oameni capabili în PNL”. Reacţia premierului

Ludovic Orban îl critică din nou pe premierul Florin Cîţu pentru faptul că nu a desemnat deja un nou ministru de Finanţe, după demiterea lui Alexandru Nazare.

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu, reclamat la DNA alături de fosta sa consilieră Mioara Costin. Reacţia şefului Guvernului

De asemenea, Orban a spus că nu susţine o altă remaniere în actualul Guvern Cîţu.

„Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului. Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor”, a mai precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, un nou atac la Cîţu: „Decizia de revocare a domnului Nazare s-a luat împotriva voinţei mele”

 

Florin Cîţu a reacţionat: Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la Finanţe

Premierul Florin Cîţu spune că ia în calcul pentru nominalizarea la Ministerul Finanţelor „orice expert al PNL, care va putea să facă o treabă foarte bună la MF”, a spus joi Cîțu.

„Nu ştiu numele avansate de domnul Ludovic Orban, mi le spuneţi dumneavoastră. (…) Am spus că PNL are foarte mulţi experţi foarte buni. Vom lua o decizie. (…) Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la minister”, a declarat Florin Cîţu, la Ministerul Finanţelor, citat de hotnews.ro.

Cîţu a precizat că va veni şi el cu o propunere în partid pentru şefia Ministerului Finanţelor.


loading...