Florin Cîţu îl pune la colţ pe Virgil Popescu, după ce ministrul Energiei a spus că românii cu facturi umflate trebuie să nu le plătească: „Nu se poate. Dacă a spus aşa ceva, să corecteze!”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a criticat miercuri afirmaţia ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spusese că românii care nu primesc facturile compensate ar trebui să nu le plătească până acestea nu sunt corectate de către furnizori.

12 ian. 2022, 19:13
Florin Cîţu îl pune la colţ pe Virgil Popescu, după ce ministrul Energiei a spus că românii cu facturi umflate trebuie să nu le plătească: „Nu se poate. Dacă a spus aşa ceva, să corecteze!”

Florin Cîţu a explicat faptul că spusele ministrului Energiei Virgil Popescu nu au bază legală, astfel încât consumatorii ar putea avea probleme în plus, aceşti fiind pasibili de penalităţi suplmentare şi chiar de întreruperea alimentării, dacă nu plătesc facturile.

”Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu dar, dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a comentat Cîţu, la DC News.

El a arătat că trebuie să fim foarte atenţi dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, pentru că ”nu vor mai plăti taxe şi e complicat”.

”Eu zic să respectăm legea. Guvernul are datoria să găsească, dacă sunt facturi greşite, iar prin instituţiile statului să meargă şi să-i sancţioneze pe cei care au greşit”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma, marţi, după şedinţa conducerii PNL, că acei consumatori casnici care au primit facturi calculate greşit nu ar trebui să plătească până când când nu li se reface factura.

„Evident, dacă vine următoarea factură şi aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenţei acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poţi să te joci cu nervii oamenilor”, a spus Popescu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Prioritatea PSD este să ajute oamenii să-şi plătească facturile la energie. Prioritatea PSD este ACUM!”


loading...