Marcel Ciolacu: „Prioritatea PSD este să ajute oamenii să-şi plătească facturile la energie. Prioritatea PSD este ACUM!”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, o postare în care menţionează faptul că măsurile de ajutorare a populaţiei, mai ales a celor din categorii vulnerabile, este prioritară pentru social-democraţi.

12 ian. 2022, 17:33
Marcel Ciolacu: „Prioritatea PSD este să ajute oamenii să-şi plătească facturile la energie. Prioritatea PSD este ACUM!”

În acest context, Marcel Ciolacu îl contrează pe preşedintele PNL, Florin Cîţu, care declarase marţi că legea certificatului verde depinde în acest moment de PSD, afirmând că acest act normativ nu se află pe lista de priorităţi a partidului pe care îl conduce.

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating.

Eforturile noastre sunt de a avea suficienți medici pentru a face față noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt amenințați – tocmai acum! – cu suspendarea din funcție.

Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate și capabile să-și achite facturile la utilități, nu spitale cu porți închise din cauza facturilor înzecite peste noapte.

Citeşte şi: Florin Cîţu cere intervenţia BNR pentru a ţine sub control inflaţia. „Vom vedea o spirală cu preţuri şi dobânzi care cresc. Asta afectează doar pe românii cu venituri mici”

Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!

E clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești.

Românii sunt sătui de scuze și motive care să mascheze luarea unor decizii. Și un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîțu nu are vești bune în scandalul facturilor: Cu o așa măsură, nu vom avea bani la buget să dăm tuturor, în fiecare lună